Gewijzigde vaststelling van De Noordenveldse Kwaliteitsgids

De op handen zijnde Omgevingswet verplicht gemeenten om een omgevingsvisie op te stellen met daarin een beschrijving van de (structuurbepalende) karakteristieken op te nemen. De Noordenveldse Kwaliteitsgids is een aanvulling en uitwerking van de Omgevingsvisie Noordenveld 2030 en beschrijft welke karakteristieken zich op welke plek bevinden. De Noordenveldse Kwaliteitsgids komt daarmee tegemoet aan deze verplichting uit de op handen zijnde Omgevingswet.

De Noordenveldse Kwaliteitsgids is een document met basisinformatie. Per landschapstype en per kern zijn een aantal overzichtelijke gidsprincipes geformuleerd. Deze gidsprincipes geven aan hoe bij ontwikkelingen omgegaan kan worden met de aanwezige karakteristieken. Zij zijn open en kwalitatief geformuleerd, zodat er ruimte is voor afweging en verschillende uitkomsten mogelijk zijn. Een flexibele en op maatwerk gerichte aanpak is vereist om tot een afweging en ontwikkeling te komen.

Na een uitgebreid participatietraject heeft de gemeenteraad van Noordenveld op 22 april 2020 de Noordenveldse Kwaliteitsgids gewijzigd vastgesteld. De belangrijkste wijzigingen van De Noordenveldse Kwaliteitsgids betreffen de gidsprincipes. Enkele gidsprincipes die bij elk dorp terugkwamen in de concept gids zijn verplaatst naar de gidsprincipes van de landschappelijke deelgebieden. Verder zijn enkele gidsprincipes verduidelijkt en aangevuld. Ook is de kaart naar aanleiding van zienswijzen op enkele punten aangepast.

De Noordenveldse Kwaliteitsgids treedt in werking na de bekendmaking van de vaststelling.

Geïnteresseerden kunnen De Noordenveldse Kwaliteitsgids en het besluit tot de vaststelling daarvan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. via IMRO-code: NL.IMRO.1699.2019SVG002-vg01.

Mocht u hiertoe niet in de gelegenheid zijn dan kunt u de stukken inzien in het gemeentehuis aan de Raadhuisstraat 1 te Roden. Hiervoor maakt u dan een afspraak met een medewerker van het team Ruimte via telefoonnummer 050-5027222 of postbus@noordenveld.nl. U kunt via deze weg ook aangeven of het per mail toezenden van De Noordenveldse Kwaliteitsgids een oplossing kan bieden.

Opgemerkt wordt dat De Noordenveldse Kwaliteitsgids beleidsregels bevat. Tegen het besluit tot vaststelling of wijziging van een beleidsregel is geen bezwaar en beroep mogelijk (artikel 8:3, eerste lid, onder a. Awb).

Deze bekendmaking vindt plaats naar aanleiding van het bepaalde in de artikelen 3:40 en 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht.

 

Naar boven