Gemeente Borger-Odoorn, Bestemmingsplan Bedrijvenpark Zuid Groningen, Geluidszonering en besluit Hogere Waarden (Wet geluidhinder) vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend dat door de gemeenteraad op 28 november 2019 het bestemmingsplan ‘Bedrijvenpark Zuid Groningen, Geluidszonering’ ongewijzigd is vastgesteld. Burgemeester en wethouders hebben op 12 november 2019 het besluit Hogere Waarden Wet geluidhinder ‘Bedrijvenpark Zuid Groningen, Geluidszonering’ vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Met het bestemmingsplan wordt voorzien in een nieuwe geluidszone voor het Bedrijvenpark Zuid Groningen in de gemeente Vlagtwedde. De geluidszone is een in het bestemmingsplan vastgelegd gebied rond een industrieterrein waarbuiten de geluidsbelasting ten gevolge van dat terrein niet meer mag bedragen dan 50 dB(A). De geluidszone van het Bedrijvenpark Zuid Groningen ligt deels in de gemeenten Vlagtwedde en Stadskanaal en, aan de zuidzijde, deels in de gemeente Borger-Odoorn.

Besluit Hogere Waarden (Wet geluidhinder)

In het kader van voornoemde ontwikkeling zijn geluidsoverdrachtsberekeningen naar de omgeving uitgevoerd. De berekende 50 dB(A)-geluidsbelastingscontour overschrijdt het noordelijke, oostelijke en zuidelijke deel van de vigerende zone-grens. Deze delen van de zone moeten worden verruimd. Daarom is akoestisch onderzoek gedaan naar alle woningen die zijn gelegen binnen deze zone.

Binnen de grenzen van gemeente Borger-Odoorn is voor 2 woningen aan de Schaapsbergweg 54 en 62 een hogere waarde vastgesteld. De benodigde hogere waarden zijn niet hoger dan de maximale ontheffingswaarden (60 dB(A)).

Besluiten inzien

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken en het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling van hogere waarden, liggen met ingang van donderdag 23 januari 2020 tot en met woensdag 4 maart 2020 ter inzage. Op grond van artikel 8.3 Wet ruimtelijke ordening kan tegen de hiervoor vermelde besluiten in eenmaal in beroep worden gegaan bij de Raad van State.

Het bestemmingsplan is in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.1681.00BP0042-VG01 of in het gemeentehuis bij het Klantcontactcentrum. Het besluit Hogere Waarden (Wet geluidhinder) is in te zien in het Klantcontactcentrum.

Beroepschrift

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit en/of het besluit hogere waarden (Wet geluidhinder) als u:

 

  • 1.

    Een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • 2.

    Een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de gemeenteraad te wenden;

  • 3.

    Een belanghebbende bent die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en omgevingsvergunning zijn aangebracht. 

     

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.

 

Voorlopige voorziening

Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor de besluiten niet in werking treden, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven