Gemeente Medemblik, Verwijderen fiets Oude Haven Medemblik, week 3

Verwijderen fiets - toepassen bestuursdwang

Een fiets is op 30 oktober 2018 verwijderd . De fiets was geplaatst in de steeg ter hoogte van Oude Haven 133 te Medemblik.

 

Waarom is de fiets verwijderd?

De fiets stond langere tijd geplaatst op het trottoir in de steeg. Het college kan op de weg gelegen plaatsen aanwijzen waar het in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente, ter voorkoming of opheffing van overlast, of ter voorkoming van schade aan de openbare gezondheid, verboden is fietsen of bromfietsen onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen te laten staan. Op basis van artikel 125 Gemeentewet, 5:21 Algemene wet bestuursrecht en 5.12 Algemene Plaatselijke Verordening heeft het college de fiets verwijderd.

 

Waar is de fiets opgeslagen?

De fiets is opgeslagen op het terrein van het gemeentewerf.

Kan de fiets opgehaald worden?

De rechthebbende kan de fiets ophalen als de rechthebbende alle kosten betaalt die gemaakt zijn voor het verwijderen en de opslag van de fiets. De rechthebbende heeft daarvoor tot 2 februari 2019 de gelegenheid. Voor het ophalen van de fiets kan contact opgenomen worden met het taakveld Handhaving & Veiligheid via het telefoonnummer (0229) 85 60 00.

 

Vernietiging fiets:

Als de rechthebbende de fiets niet op 2 februari 2019 heeft opgehaald, dan wordt de fiets vernietigd. Het college mag dit doen op basis van artikel 5:30 Algemene wet bestuursrecht.

 

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met het taakveld Handhaving en Veiligheid via het telefoonnummer (0229) 85 60 00.

 

Bezwaar?

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van verzending van een besluit een bezwaarschrift indienen bij (meestal) het college van burgemeester en wethouders (tenzij bij het betreffende besluit iets anders staat vermeld).

In de wetgeving worden eisen gesteld aan het indienen van een bezwaarschrift.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de gemeente Medemblik: www.medemblik.nl/bezwaar.

Naar boven