Gedeeltelijk onherroepelijk bestemmingsplan Velp 2016, woongebieden-zuid; gemeente Rheden

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat de Raad van State op 27 maart 2019 uitspraak heeft gedaan op de drie beroepschriften die zijn ingediend tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad van 30 mei 2017 betreffende het bestemmingsplan 'Velp 2016, woongebieden-zuid’.

Na de uitspraak van de Raad van State op 27 maart 2019 is, met ingang van 28 maart 2019, het bestemmingsplan deels onherroepelijk is geworden.

De niet onherroepelijke delen betreffen:

  • 1.

    De planregeling voor de snelfietsroute.

  • 2.

    De planregeling met het persoonsgebonden overgangsrecht voor het gebruik van het bijgebouw Reinaldstraat 31a als woning.

    De Raad van State heeft, met toepassing van artikel 8:72, derde lid van de Algemene wet bestuursrecht, bepaald dat deze regelingen (1 en 2) zoals opgenomen in het bestemmingsplan mogen blijven bestaan. Dat houdt in dat deze regelingen wel gelden ondanks het feit dat ze niet onherroepelijk zijn.

  • 3.

    De planregeling voor de IJsselstraat 55 b en c om de bestemming op dit perceel niet te wijzigen in de bestemming ‘wonen’ is door de Raad van State vernietigd. Hiervoor zal de gemeenteraad een nieuwe regeling moeten opnemen.

Voor het overige is het bestemmingsplan wel in werking en onherroepelijk geworden.

Het plan en de uitspraak van de Raad van State zijn in elektronische vorm te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op deze website selecteert u het tabblad ‘plannen zoeken’. Vervolgens kunt u per locatie de beschikbare plannen oproepen door een adres of Plannaam of –nummer in te vullen. Vervolgens kiest u het plan zoals genoemd in deze advertentie. U kunt gebruikmaken van het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.BPVZ2016-VA01. Het plan is tevens op aanvraag in papieren vorm in te zien in het Gemeentehuis te De Steeg, bij de Servicebalie.

De Steeg, 17 april 2019

 

Naar boven