Voorontwerp-bestemmingsplan Theaterkwartier

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1 Bro bekend, dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het noordelijke deel van het centrumgebied, het Stadshart van Lelystad. Hierin ligt onder meer het Agoratheater.

De gemeente beoogt met het bestemmingsplan ‘Theaterkwartier’ het Stadshart van Lelystad van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Onderdeel van deze gewenste kwaliteitsimpuls vormt het voornemen van de gemeente om winkels te concentreren in het kerngebied van het Stadshart, de woonfunctie te versterken en cultuur en uitgaan te clusteren. Verder maakt het plan de vestiging van een bioscoop en een poppodium planologisch mogelijk, alsmede de vestiging van nacht- en avondhoreca op en rond de Agorahof.

Terinzagelegging voor vooroverleg en inspraak

Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 4 april 2019 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage bij de informatiebalie in de hal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 2 te Lelystad. De informatiebalie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de gemeentelijke website www.lelystad.nl. Deze mogelijkheid wordt ook geboden in het stadhuis.

Het plan ID-nummer van het bestemmingsplan ‘Theaterkwartier’ is: NL.IMRO.0995.BP00073-VO01.

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde periode van terinzageligging kunt u schriftelijk of mondeling een inspraakreactie kenbaar maken. Uw schriftelijke inspraakreactie kunt u sturen aan burgemeester en wethouders van Lelystad, Postbus 91, 8200 AB te Lelystad. Indien u een mondelinge inspraakreactie wilt geven of indien u nadere informatie wenst, kunt u hiervoor een afspraak maken via het telefoonnummer 14 0320 (afdeling Dienstverlening, team Wabo en Bestemmingsplannen).

Inloopavond

Op donderdag 18 april 2019 organiseert de gemeente tussen 17.00 tot 20.00 uur een inloopavond in de Burgerzaal van het stadhuis aan het Stadhuisplein 2 te Lelystad. Tussen genoemde tijdstippen kunt u vrij inlopen, het plan inzien en uw vragen stellen aan de aanwezige medewerkers die nauw bij de opstelling van dit plan zijn betrokken. Ook liggen er formulieren waarop u een inspraakreactie kunt achterlaten.

Lelystad, 3 april 2019

 

Naar boven