Aanwijzingsbesluit als bedoeld in artikel 15 van de Schepenverordening Kaag en Braasssem 2009: aanwijzing gebieden waar een afmeerverbod voor pleziervaartuigen geldt, 3e wijziging

Het college van burgemeester en wethouders;

 

gelezen het voorstel van de afdeling Ontwikkeling van 7 december 2018;

 

gelet op artikel 15 van de Schepenverordening Kaag en Braassem 2009;

besluit:

 

vast te stellen het Aanwijzingsbesluit als bedoeld in artikel 15 van de Schepenverordening Kaag en Braasssem 2009: aanwijzing gebieden waar een afmeerverbod voor pleziervaartuigen geldt, 3e wijziging

Artikel I

Artikel 1 komt te luiden als volgt:

Artikel 1. Afmeren langs de Koppoellaan te Rijpwetering

  • 1.

    Het is verboden met een pleziervaartuig een vaste ligplaats in te nemen aan de kade van de oostelijke oever van de Rijpwetering, die is gelegen langs de Koppoellaan te Rijpwetering.

  • 2.

    Het verbod om ligplaats in te nemen geldt niet op passantenplaatsen die op de bij dit besluit behorende situatietekening met kadedeel A. zijn aangegeven voor een maximale ligduur van 12 uur, mits wordt voldaan aan de volgende voorwaarde:

    • a.

      De lengte van het vaartuig is niet langer dan 10,00 meter.

  • 3.

    Het college kan voor het gedeelte van de oever dat op de bij dit besluit behorende situatietekening met kadedeel B. is aangegeven, ontheffing verlenen van het onder 1. genoemde verbod aan de eigenaar van een langs genoemde oever van de Koppoellaan gelegen perceel voor een bij hem in bezit zijnd vaartuig, mits wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:

    • a.

      de lengte van het vaartuig niet langer is dan 7,00 meter;

    • b.

      het vaartuig is niet hoger dan maximaal 50 cm boven de kade c.q. beschoeiing;

    • c.

      het maximaal aantal af te geven ontheffingen is 1 per perceel.

  • 4.

    Het verbod om ligplaats in te nemen geldt niet op passantenplaatsen die op de bij dit besluit behorende situatietekening met kadedeel C. zijn aangegeven voor een maximale ligduur van 24 uur, mits wordt voldaan aan de volgende voorwaarde:

    • a.

      De lengte van het vaartuig is niet langer dan 10,00 meter.

  • 5.

    Een vaartuig wordt geacht gedurende meer dan12 of 24 uur achtereen ligplaats te hebben ingenomen, indien tussen de eerste en de tweede maal van aantreffen van dat vaartuig ter plaatse ten minste 12 uur en ten hoogste 24 uur respectievelijk 24 uur en ten hoogste 36 uur is gelegen.

Artikel II

Deze wijziging treedt in werking op de dag volgende op die van de openbare bekendmaking in het gemeenteblad.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem op 18 december 2018.

De gemeentesecretaris

M.E. Spreij

de burgemeester

mr. K.M. van der Velde-Menting

Bijlage: situatietekening van de kade langs de Koppoellaan te Rijpwetering

 

Naar boven