Ontwerpbeleid ontgraven en toepassen van grond

Publicatie ontwerp Nota bodembeheer, ontwerp Bodemkwaliteitskaart Twente, ontwerp Beleidsnota voor het uitvoeren van bodemtoets en/of bodemonderzoek bij ruimtelijke plannen, de omgevingsvergunning voor bouwen en milieu en de melding Activiteitenbesluit.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo maken bekend dat zij op 8 januari 2019 de Nota bodembeheer met bijbehorende Bodemkwaliteitskaart Twente en de ontwerp Beleidsnota voor het uitvoeren van bodemtoets en/of bodemonderzoek bij ruimtelijke plannen, de omgevingsvergunning voor bouwen en milieu en de melding Activiteitenbesluiten in ontwerp hebben vastgesteld.

 

De gemeente is belast met het uitvoeren van verschillende taken op het gebied van de bodem. Dit kan zijn in de rol van bevoegd gezag of als eigenaar/initiatiefnemer van grondwerken. Binnen Twente zijn afspraken gemaakt en voorwaarden opgesteld over het ontgraven en toepassen van partijen grond (grondstromen). Deze afspraken zijn opgenomen in een gezamenlijk opgesteld beleid dat nu in ontwerp is vastgesteld.

 

De stukken liggen met ingang van 12 januari 2019 zes weken ter inzage op het gemeentehuis in Almelo. Tijdens reguliere openingstijden kunnen de ter inzage liggende stukken op het gemeentehuis worden ingezien.

 

Belanghebbenden kunnen tijdens de inzageperiode hun zienswijze over het ontwerpbeleid indienen. Het indienen van een zienswijze kan zowel schriftelijk als mondeling gebeuren. Een schriftelijke zienswijze kan worden verzonden aan het College van burgemeester en wethouders van Almelo, Postbus 5100, 7600 GC Almelo. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met dhr. L. Atug, bereikbaar via 0546-541111 en gemeente@almelo.nl.

 

In het algemeen kunnen uitsluitend belanghebbenden die nu schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit hebben ingediend, te zijner tijd beroep instellen tegen het definitieve besluit. Dit geldt ook voor degenen die kunnen aantonen dat zij niet in de gelegenheid waren om een zienswijze in te brengen. Verder kunnen belanghebbenden die nu geen zienswijzen inbrengen, te zijner tijd tegen die onderdelen van het definitieve besluit beroep instellen, die ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd worden vastgesteld.

 

 

Naar boven