Gemeenteblad van Vijfheerenlanden

Datum publicatieOrganisatieJaargang en nummerRubriek
VijfheerenlandenGemeenteblad 2019, 67053Overige overheidsinformatieGemeente Vijfheerenlanden - Gratis ophalen takken en snoeihout

In de kernen Ameide, Hei- en Boeicop, Kedichem, Leerbroek, Leerdam, Lexmond, Meerkerk, Nieuwland, Oosterwijk, Schoonrewoerd enTienhoven aan de Lek haalt Reinigingsdienst Waardlanden gratis twee keer per jaar uw takken en snoeihout op. Dit jaar is dat op 27 maart en 10 april.

Kijk voor de exacte ophaaldatum in uw kern op de afvalkalender. De tweede route is in oktober.

Afspraak

Via de Waardlanden-app of de website waardlanden.nl kunt u een afspraak maken voor het ophalen van uw grof tuinafval.

Wat

Grof tuinafval is al het tuinafval dat door de afmetingen niet in de containers voor groente-, fruit- en tuinafval past. U kunt bijvoorbeeld denken aan snoeihout. Grof tuinafval bestaat alleen uit planten- en bomenresten. Dus geen boomstronken, geen grasplaggen met aanhangende grond of houten palen en schuttingmateriaal.

Voorwaarden

AIs u grof tuinafval laat ophalen, moet het op de afgesproken dag gebundeld aan de rand van de openbare weg liggen. Bundels mogen niet langer zijn dan 1.25 meter en het maximale gewicht per bundel is 25 kilo. Per aanbieder mag niet meer dan 2 m³ worden aangeboden.

Heeft u vaak te veel tuinafval voor uw container? Dan kunt u gratis een tweede of grotere gft-container aanvragen bij Waardlanden. Ook kunt u grof tuinafval gratis aanleveren op het afvalbrengstation.

Vragen

Heeft u vragen? Bel dan naar Reinigingsdienst Waardlanden, telefoon (0183) 68 11 11 of stuur een e-mail naar: info@waardlanden.nl.