Besluitenlijst college 12 maart 2019 gemeente Oisterwijk

Het college heeft in de vergadering van 12 maart 2019 de volgende besluiten genomen:

 

Preventief toezicht Haaren: mandaat aan het college

Wegens de herindeling van Haaren wordt preventief financieel toezicht uitgevoerd op uitgaven van de gemeente Haaren. In reactie op het vastgestelde protocol voor preventief financieel toezicht heeft de provincie aangegeven dat er goedkeuring (van de ontvangende gemeenten) moet komen van het orgaan dat daartoe bevoegd is. Voor wat betreft financiële besluiten is dit in veel gevallen de gemeenteraad. Vanwege de voortgang en slagkracht in het besluitvormingstraject heeft het college besloten aan de raad voor te stellen die bevoegdheid te mandateren aan het college.

 

Machtiging burgemeester voor voorbereiding en herindeling gemeente Haaren

Het college heeft besloten burgemeester Hans Janssen te machtigen om namens het college van Oisterwijk alle handelingen uit te voeren die bijdragen aan een goede voorbereiding en uitvoering van de herindeling van Haaren.

 

RIB beoordeling uitvoering handhavingstaken 2018

De Provincie heeft beoordeeld dat de gemeente Oisterwijk in 2018 heeft voldaan aan de wettelijke handhavingstaken op het gebied van het omgevingsrecht. Het college heeft een raadsinformatiebrief vastgesteld, waarmee de raad wordt geïnformeerd over de beoordeling.

 

Herindeling gemeente Haaren fase II

Het college heeft een raadsinformatiebrief vastgesteld over de herindeling van de gemeente Haaren.

 

Beantwoording artikel 34 vragen over bestemmingsplan KVL-terrein, locatie Nijverheidsweg (west)

Het college heeft ingestemd met de schriftelijke beantwoording van de vragen van de VVD betreft het raadsbesluit over het bestemmingsplan KVL-terrein, locatie Nijverheidsweg (west).

 

Plan van aanpak Regionale Energie en Klimaat Strategie (REKS) Hart van Brabant

Het college heeft besloten om in te stemmen met het plan van aanpak ‘Regionale Energie en Klimaat Strategie voor Hart van Brabant’ en om de raad hierover te informeren via een raadsinformatiebrief.

 

Principemedewerking herbestemming agrarisch bedrijf Reedijk 9, Moergestel

Het college heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan de herbestemming van de veehouderij aan de Reedijk 9 in Moergestel tot een niet-agrarisch bedrijf ten behoeve van statische opslag. Beëindiging van de veehouderij zorgt ervoor dat geur en ammoniak- en fijnstofemissies worden weggenomen en dat heeft gunstige effecten voor het milieu.

 

Inzet Wijk-GGD’ers in 2019 voor borging van de lokale aanpak ‘personen met verward gedrag’

Het college heeft besloten de pilot wijk-GGD’er in 2019 te continueren voor de borging van de lokale aanpak ‘personen met verward gedrag’.

 

Rapport burgerpanelonderzoek Evaluatie van AZC Oisterwijk

Het college heeft besloten kennis te nemen van het rapport van de door het PON gehouden evaluatie van het AZC Oisterwijk en de raad hierover te informeren via een raadsinformatiebrief.

 

Kadernota WSD 2020-2023

Het college heeft besloten de Kadernota WSD 2020-2023 voor kennisgeving aan te nemen, af te zien van het indienen van een zienswijze en de WSD daarover te informeren.

 

 

Naar boven