Vaststelling bestemmingsplan Volkelseweg 28 en vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Vaststelling bestemmingsplan

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Uden bekend dat de gemeenteraad op 28 februari 2019 het bestemmingsplan ‘Volkelseweg 28’ gewijzigd heeft vastgesteld. 

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen aan de Volkelseweg 28, ten westen van de Kersengaarde. Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologisch kader voor de realisatie van 24 geliberaliseerde grondgebonden huurwoningen, 10 sociale grondgebonden huurwoningen en een vrijstaande woning. In het plangebied bevond zich voorheen een garagebedrijf.

Wijzigingen bij de vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn in het vastgestelde bestemmingsplan de navolgende wijzigingen aangebracht:

  • -

    De verbeelding is zodanig aangepast dat het aan de Kersengaarde gesitueerde woonblok in zijn geheel op een afstand van circa acht meter van de weg komt te staan;

  • -

    In de toelichting is opgenomen dat bij de inrichting van het openbaar gebied de parkeervakken gelegen aan de noordelijke ontsluitingsweg naar de andere zijde van de weg worden verplaatst, waardoor de weg iets zuidelijker komt te liggen. Hierdoor is het mogelijk om een boom te behouden. Tevens zal deze weg hierdoor verder van de bocht komt te liggen;

  • -

    In de toelichting is opgenomen dat bij de inrichting van het openbaar gebied een verkeersplateau wordt gerealiseerd op de plek waar deze weg op de Kersengaarde aansluit.

Vaststelling hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Het plangebied ligt binnen de invloedsfeer van de Volkelseweg. De geluidsbelasting van de zuidgevel van een zestal woningen in het meest zuidelijke blok in het te ontwikkelen plangebied overschrijdt de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Derhalve is de vaststelling van hogere waarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, noodzakelijk. Burgemeester en wethouders hebben dit besluit genomen op 22 januari 2019.

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden liggen, met alle bijbehorende stukken, vanaf donderdag 14 maart 2019 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 24 april 2019 ter inzage tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken in het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder inwoners, bouwen en verbouwen, overzicht bestemmingsplannen, plannen in procedure. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, via NL.IMRO.0856.BPVolkelsew28-VA01.

Instellen beroep

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende de termijn van ter inzage ligging, dus tot en met woensdag 24 april 2019, beroep worden ingesteld tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit tot vaststelling hogere waarden. 

Beroep kan worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere waarden hebben ingediend;

  • -

    iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van (het onderdeel van) het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde uitwerkingsplan niet.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling van hogere waarden treden in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan of het besluit tot vaststelling van hogere waarden te schorsen, kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet het spoedeisende belang worden aangegeven. Ook aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 0413 281 911.

Uden, 6 maart 2019.

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris

drs. D. van Deurzen

de burgemeester

drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven