Ontwerp geluidreductieplan Boekelermeer, gemeente Alkmaar

Terinzagelegging ontwerp geluidreductieplan Boekelermeer

Burgemeester en Wethouders van Alkmaar maken bekend dat het ontwerp van het Geluidreductieplan Boekelermeer conform de inspraakverordening gedurende zes weken ter inzage ligt voor inspraak.

Doel

Rondom industrieterrein Boekelermeer is in 2002 een geluidzone vastgesteld. Uit recent onderzoek blijft dat de grenswaarden op enkele plaatsen wordt overschreden. Dit komt door de geluidproductie van alle bedrijven samen. Dit levert knelpunten op bij het verstrekken van nieuwe (milieu)vergunningen.

De oplossing die de Wet geluidhinder in dergelijke gevallen biedt is een geluidreductieplan. Dit plan geeft aan op welke wijze de overschrijdingen binnen de looptijd van 5 jaar teniet zullen worden gedaan. De afspraken in het geluidreductieplan maken het mogelijk om in deze 5 jaar toch nieuwe vergunningen te verlenen of bestaande vergunningen te wijzigen.

Inzage en contact

Het ‘Geluidreductieplan Boekelermeer’ ligt voor een ieder gedurende zes weken met ingang van donderdag 7 maart 2019 tot en met woensdag 17 april 2019 ter inzage bij de servicebalie Vergunning & subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072. Daarnaast kunt u het ‘Geluidreductieplan Boekelermeer’ langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage.

Zienswijzen

Ten aanzien van het ‘Geluidreductieplan Boekelermeer’ kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad. Reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, t.a.v. vakgroep Geluid, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar.

Burgemeester en wethouders van Alkmaar

Naar boven