Besluitenlijst college 19 februari 2019 gemeente Oisterwijk

Het colllege heeft in de vergadering van 19 februari 2019 de volgende besluiten genomen:

 

Discussienotitie hondenbelasting

Het college heeft ingestemd met de discussienotitie hondenbelasting. Deze notitie wordt voorgelegd aan de commissie Algemene Zaken.

 

Strategisch beleid Informatieveiligheid en Privacy 2019-2021

Het college heeft het strategisch beleid informatieveiligheid en privacy 2019-2021 vastgesteld.

 

M.e.r.-beoordeling Aan de Lind, Oisterwijk

Het college heeft ingestemd met de aanmeldnotitie voor de herontwikkeling van het binnenterrein van De Lind 75, 77 en 29, ook wel bekend als de voormalige pilotlocatie ‘Lindeplein fase IV’. Het betreft de realisatie van zes grondgebonden woningen.

 

Ontwerpbestemmingsplan Aan de Lind, Oisterwijk

Het college heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan voor de herontwikkeling van het binnenterrein van De Lind 75, 77 en 79. Het college heeft de toegestane geluidbelasting op de gevels van de woningen vastgesteld op 56 dB. Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking geluidbelasting worden gedurende zes weken ter inzage gelegd.

 

Ontwerpverklaring van geen bedenkingen projectafwijkingsbesluit De Reuselhoeve Heizenschedijk 1 Moergestel

Het college heeft besloten de gemeenteraad te vragen de ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven voor het projectafwijkingsbesluit voor De Reuselhoeve.

 

Richtprijzen verkoop grond 2019

Het college heeft de richtprijzen voor verkoop grond per categorie voor 2019 vastgesteld en informeert de raads- en commissieleden hierover via een raadsinformatiebrief.

 

Aanpassing uitvoering programma rioolvervanging 2019

Het college heeft ingestemd met het anders besteden van de budgetten rioolvervanging 2019 dan is opgenomen in het V-GRP 2015-2019. Dit voorstel zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

Raadsvoorstel scenario’s verkeersplan Moergestel

Het college heeft besloten om de raad een voorstel voor te leggen over verkeersmaatregelen in Moergestel. Voorgesteld wordt om geen omleidingsroute om de kern Moergestel te realiseren, maar alleen verkeersmaatregelen in de kern zelf te realiseren ter bevordering van de verkeersveiligheid en leefbaarheid.

 

Uittreding “Samenwerking Doelmatig Waterbeheer de Meijerij”

Het college heeft besloten de focus te leggen op de deelname aan doelmatig waterbeheer Hart van Brabant en uit de samenwerking Doelmatig Waterbeheer de Meijerij te treden.

 

Duurzaamheidsagenda gemeente Oisterwijk 2019 – 2022

Het college heeft besloten om het raadsvoorstel ‘Duurzaamheidsagenda gemeente Oisterwijk 2019 – 2022’ vast te stellen. Verder heeft het college besloten om het Uitvoeringsprogramma van de Duurzaamheidsagenda vast te stellen en ter kennisname aan te bieden aan de gemeenteraad en om aan te sluiten bij de Gemeenten4Global-Goals campagne van VNG International.

 

Keuzescenario 'terugbetaling kapitaallast van de inverstering 'Verbouwing 1e verdieping Tiliander'

Het college heeft drie scenario’s onderzocht voor de terugbetaling van de kapitaallast van de investering ‘Verbouwing 1e verdieping Tiliander’. Het college ziet scenario 1 als voorkeursscenario. Dit betreft het scenario waarbij Tiliander/Den Boogaard huur ontvangt van de eindgebruikers voor de verhuur van de 1e verdieping en de gemeente Oisterwijk een hogere huur aan de Exploitatie Tiliander/Den Boogaard B.V. in rekening brengt. Het college heeft besloten dit voorkeursscenario voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Regiovisie/spoorboekje Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang, Preventieve GGZ en Verslavingszorg

Het college heeft ingestemd met de regiovisie/spoorboekje Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang, Preventieve GGZ en Verslavingszorg en heeft besloten het stuk ter instemming voor te leggen aan de gemeenteraad.

 

Raadsvoorstel zienswijze over Beleidsvisie 2019 – 2023 en de Kadernota 2020 van de GGD Hart voor Brabant

Het college heeft ingestemd met de beleidsvisie 2019 – 2023 van de GGD Hart voor Brabant. De stukken worden aan de commissie Inwonerszaken voorgelegd met de vraag of zij instemmen met de visie van het college.

 

Verordening Wmo gemeente Oisterwijk 2019

Het college heeft besloten om de Verordening Wmo gemeente Oisterwijk 2019 ter vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad. Tevens heeft het college besloten om een reactie te sturen op het advies van het coördinatiepunt.

 

Beleidsregels handhaving Wet kinderopvang gemeente Oisterwijk 2019

Het college heeft ingestemd met de nieuwe beleidsregels voor de handhaving van de kinderopvang (kinderopvang, buitenschoolse opvang, gastouderopvang en gastouderbureau).

 

Naar boven