KOSTENOPBOUW TARIEVEN OVERBRENGEN EN BEWAREN VOERTUIGEN (behorende bij de Tarieventabel artikel 4 Wegsleepverordening 2011)

 

1. Overbrengen van een voertuig tot 3.500 kg GVW

Het overbrengen wordt verzorgd door een aangewezen (extern) bergingsbedrijf. Zowel het basistarief/voorrijtarief/tarief loze rit (a.) als de kosten van de berging(b.) betreffen de bedragen zoals die door de berger bij de gemeente in rekening worden gebracht. Conform artikel 12 lid 1 onder c. worden deze volledig doorberekend aan de overtreder.

 

Ingaande 1 januari 2019 bedragen deze kosten (conform opgave berger):

a. basistarief/voorrijtarief/tarief loze rit € 90,75

b. standaardbedrag overbrengen naar bewaarplaats € 211,75

2. Overbrengen van een voertuig c.q. motorrijtuig vanaf 3.500 kg GVW

Het overbrengen wordt verzorgd door een aangewezen (extern) bergingsbedrijf. De bedragen, zoals die door de berger bij de gemeente in rekening worden gebracht worden, gelijk als onder 1., volledig doorberekend aan de overtreder. Aangezien de kosten afhankelijk zijn van het soort en de grootte van het voertuig dat geborgen moet worden zijn hiervoor geen vaste tarieven aan te geven.

 

3. Overbrengen van fiets, bromfiets en andersoortig voertuig

Het overbrengen van fietsen, bromfietsen en andere dergelijke kleine voertuigen wordt verzorgd door de afdeling Beheer en Realisatie van de gemeente Etten-Leur. Hiervoor wordt veelal gebruik gemaakt van een kleine werkbus, een aanhangwagen en 2 personeelsleden. Voor het gebruik van personeel en tractiemiddelen worden, afhankelijk van het soort personeel en soort tractiemiddel(en), vaste tarieven per kostenplaats berekend, waarbij vanuit de begroting 2010 lasten en baten worden afgezet tegen het aantal productieve uren per kostenplaats.

Op deze manier bedraagt het vaste tarief per uur voor:

a. een kleine werkbus € 5,38

b. een aanhangwagen € 13,20

c. 2x Stadsbeheer buitendienst, 2 x € 54,95 = € 106,90

Totale kosten per uur: € 125,48

 

Berekend is dat gemiddeld per (brom)fiets circa 15 minuten nodig is voor aan- en afrijden en dat circa 45 minuten wordt besteed aan een volledige berging, derhalve de kosten van voorrijden plus standaardbedrag voor het overbrengen naar de bewaarplaats.

 

Ingaande 1 januari 2019 worden deze kosten als volgt berekend:

a. Basistarief/voorrijtarief/tarief loze rit

€ 125,48 x 15 minuten = € 31,37 afgerond € 31,00

b. Standaardbedrag overbrengen naar bewaarplaats:

€ 125,48 x 45 minuten = € 94,11, afgerond € 94,00 minus € 31,00 = € 63,00

 

4. Bewaren van een voertuig c.q. motorrijtuig tot 3.500 kg GVW

De onder 1. bedoelde voertuigen worden, conform artikel 3, lid 1 onder a. bewaard op de terreinen van het aangewezen (externe) bergingsbedrijf. Ook de bedragen, zoals die door de berger bij de gemeente in rekening worden gebracht voor het bewaren van het voertuig worden volledig doorberekend aan de overtreder.

 

De kosten van het bewaren voor het eerste etmaal of een gedeelte daarvan bedragen € 9. Voor elk volgend etmaal of gedeelte daarvan bedragen de kosten ook € 9.

 

5. Bewaren van een voertuig c.q. motorrijtuig vanaf 3.500 kg GVW

De onder 2. bedoelde voertuigen worden, conform artikel 3, lid 1 onder a. bewaard op de terreinen van het aangewezen (externe) bergingsbedrijf. Ook de bedragen, zoals die door de berger bij de gemeente in rekening worden gebracht voor het bewaren van het voertuig worden volledig doorberekend aan de overtreder. Aangezien de kosten afhankelijk zijn van het soort en de grootte van het voertuig dat bewaard moet worden zijn hiervoor geen vaste tarieven aan te geven.

 

6. Bewaren van een fiets, bromfiets en andersoortig voertuig

Het bewaren van fietsen, bromfietsen en andere dergelijke kleine voertuigen geschiedt, conform artikel 3, lid 1 onder b. op de gemeentewerf aan de Hermelijnweg.

 

Voor het gebruik van de gemeentewerf is vanuit de jaarrekening 2018 een totaal berekend van € 158.897,--. Het terrein is in totaal 12.786 m2 groot. Per (brom)fiets c.a. wordt circa 1 m2 in gebruik genomen. De in rekening te brengen kosten bedragen derhalve € 0,03 per etmaal.

 

Een medewerker van Stadbeheer buitendienst besteedt gemiddeld per etmaal 7,5 minuut per fiets aan handelingen die verband houden met het bewaren, zoals controle, klantcontacten en administratieve handelingen, derhalve 7,5 minuut x € 54,95 (uurtarief kostenplaats Stadsbeheer buitendienst), maakt

€ 6,87.

 

De totale bewaarkosten bedragen derhalve € 6,90 per etmaal.

 

 

7. Betaling

Betaling van een voertuig, c.q. motorrijtuig is alleen mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur op de stallingslocatie Van Eijck BV, Graaf Engelbertlaan 167 Breda. Indien buiten kantoortijden een auto retour moet worden gegeven omdat de eigenaar hier om vraagt is er een toeslag van € 100 excl. BTW van toepassing.

 

Betaling van een fiets, bromfiets en andersoortig voertuig is alleen mogelijk op maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 12:00 uur en van 13:00 tot 16:30 uur aan de kassa van de gemeentewerf aan de Hermelijnweg 1 Etten-Leur.

 

 

 

Naar boven