Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard 22-01-2019

 

 

22 januari 2019

 

 

Onderwerp

Besluit

Initiatief Lidl Schoonhoven Centrum Noord

 

 

Samenvatting

Het college heeft besloten medewerking te verlenen aan het initiatief van Lidl voor een integraal plan voor het Centrum van Schoonhoven-Noord.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stemt in principe in met het initiatief voorstel van Lidl;

  • 2.

    Stemt in met de opzet van de conceptovereenkomst;

  • 3.

    Informeert de gemeenteraad over het initiatief voorstel en de aanpak door de initiatiefnemer met een raadsinformatiebrief (RIB);

  • 4.

    Stemt in met de aanpak om bewoners en ondernemers bij de planontwikkeling te betrekken alvorens definitief te beslissen op het stedenbouwkundige plan.

 

 

Kaderstellende samenwerkingsafspraken en Ontwikkelagenda passend onderwijs 2018-2019 Midden-Holland

 

Samenvatting

Het college stemt in met de kaderstellende samenwerkingsafspraken en de ontwikkelagenda passend onderwijs 2018-2019 Midden-Holland en informeert de gemeenteraad hierover middels een raadsinformatiebrief.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Stemt in met de kaderstellende samenwerkingsafspraken en de ontwikkelagenda passend onderwijs 2018-2019 Midden-Holland.

  • 2.

    Informeert de gemeenteraad hierover middels bijgevoegde raadsinformatiebrief.

 

 

Vastellen mandaatregister en mandaatregeling 2019

Samenvatting

Het college en de burgemeester, ieder voor zover het zijn bevoegdheid betreft, hebben besloten tot vaststelling van een verbeterde versie van het mandaatregister en de mandaatregeling. De reden van de vaststelling is dat de organisatie heeft gekeken welke mandaten lager in de organisatie belegd konden worden.

 

Besluit

Het college en de burgemeester, ieder voor zover het zijn bevoegdheid betreft:

  • 1.

    stellen het mandaatregister 2019 en de mandaatregeling 2019 vast;

  • 2.

    trekken het mandaatregister 2018, vastgesteld op 13 februari 2018 en de mandaatregeling 2015, vastgesteld op 10 februari 2015, in;

  • 3.

    bekrachtigen de (vooruitlopende op de vaststelling van het gewijzigde mandaatregister) reeds genomen besluiten in de periode vanaf 13 februari 2018 tot en met de dag van inwerkingtreding van het mandaatregister 2019;

  • 4.

    trekken de toelichting bij mandaatregister 2015.2 (eerste herziening september 2015 voor afdeling Sociale Zaken), vastgesteld op 8 september 2015, in.

  • 5.

    De burgemeester bekrachtigt de (vooruitlopende op de vaststelling van de gewijzigde mandaatregeling) reeds genomen besluiten in de periode vanaf 10 februari 2015 tot en met de dag van inwerkingtreding van de mandaatregeling 2019.

 

 

Milieujaarprogramma 2019 ODMH

Samenvatting

Het college heeft het jaarprogramma milieu 2019 van de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) vastgesteld. De ODMH voert voor de gemeente Krimpenerwaard alle wettelijke milieu- en asbesttoezichttaken uit. Die uitvoeringstaken zijn opgenomen in het jaarprogramma milieu 2019 van de ODMH. Daarnaast zijn in het jaarprogramma projecten opgenomen die bijdragen aan de ambities van de gemeente op het gebied van duurzaamheid en klimaatverandering.

 

Besluit

Het college stemt in met het jaarprogramma milieu 2019 gemeente Krimpenerwaard, Omgevingsdienst Midden-Holland.

 

 

CV Uitbreiding agrarisch loon- en verhuurbedrijf Oost Vlisterdijk 2 te Vlist

Samenvatting

Het college heeft ingestemd met het principeverzoek voor vergroting van een bedrijfsopstal ten behoeve van een loonbedrijf in agrarisch- en agrarische aanverwant loonwerk op het perceel Oost-Vlisterdijk 2 te Vlist.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stemt in met het wijzigen en vergroten van het bouwvlak binnen het bestemmingsvlak Bedrijf op het perceel Oost-Vlisterdijk 2 te Vlist onder de volgende voorwaarden:

    • het kleinere bouwvlak ten noorden van de bestaande bedrijfsopstallen wordt ingeleverd;

    • het bestemmingsvlak Bedrijf op die locatie wordt verkleind

  • 2.

    stelt daarom als voorwaarde dat de planologische verankering plaatsvindt in de vorm van een bestemmingsplanherziening.

 

 

Aangifte- en meldingsbereidheid

Samenvatting

Het college informeert de gemeenteraad per raadsinformatiebrief over de actiepunten die in het Regionaal Bestuurlijk Overleg zijn vastgesteld om de aangifte- en meldingsbereidheid te verhogen. Ook heeft de gemeente Krimpenerwaard besloten partner te worden van Meld Misdaad Anoniem.

 

Besluit

Het college informeert de gemeenteraad per raadsinformatiebrief over de aangifte- en meldingsbereidheid in de politie-eenheid Den Haag.

 

 

Uitbreiding (agrarisch) loon- en verhuurbedrijf Middelblok 107-109 te Gouderak

Samenvatting

Het college heeft ingestemd met het principeverzoek om het bestemmingsvlak en het bouwvlak te vergroten ten behoeve van een loonbedrijf in agrarisch- en agrarische aanverwant loonwerk, werk in grond-, weg- en waterbouw alsmede werk in groenvoorziening op het perceel Middelblok 107-109 te Gouderak.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stemt in met het wijzigen van de bestemming “Agrarisch” naar “Bedrijf’’ uitsluitend ten behoeve van een loonbedrijf in agrarisch- en agrarisch aanverwant loonwerk, werk in grond-, weg- en waterbouw alsmede werk in groenvoorziening op het perceel Middelblok 107-109;

  • 2.

    stemt in met het vergroten van het bestemmingsvlak zoals aangegeven in de voorgenomen situatie (bijlage 3) op het perceel Middelblok 107-109;

  • 3.

    stemt in met het vergroten van het bouwvlak voor de mogelijkheid van een totale oppervlakte van 2.500 m2 met een maximale bouwhoogte van 10 meter op het perceel Middelblok 107-109;

  • 4.

    stelt als voorwaarde dat de planologische verankering plaatsvindt in de vorm van een bestemmingsplanherziening.

 

 

Vast te stellen wijzigingsplan Koolwijkseweg 41, Stolwijk

Samenvatting

Het college heeft ingestemd om de voormalige boerderij aan de Koolwijkseweg 41 in Stolwijk te laten gebruiken als woning, en meer specifiek als gezinshuis. De woonfunctie van het perceel wordt mogelijk gemaakt door de aanduiding ‘voormalige agrarisch bedrijf (vab)’ toe te voegen.

 

Besluit

Het college stelt het wijzigingsplan ‘Koolwijkseweg 41, Stolwijk’ met planidentificatienummer NL.IMRO.1931.BPW1810BG017-VG01 vast.

 

Naar boven