Vastgestelde openbare besluitenlijst vergadering van Burgemeester en Wethouders gemeente Krimpenerwaard 29-01-2019

 

 

29 januari 2019

 

 

Onderwerp

Besluit

Ledenraadpleging over afspraken Wnra bij gemeenten.

Samenvatting

Op 1 januari 2020 treedt de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (hierna Wnra) in werking. Hiermee wordt de rechtspositie van ambtenaren zo veel mogelijk gelijk aan die van werknemers in het bedrijfsleven. Dat betekent dat de huidige aanstelling wordt vervangen door een arbeidscontract. Ook de huidige afspraken op grond van de CAR-UWO en hierop gebaseerde uitvoeringsregelingen verdwijnen. De afgelopen maanden is er onderhandeld tussen VNG en vakbonden. Er is overeenstemming over een nieuwe Cao Gemeenten. Op een aantal onderwerpen volgt nog nader overleg tussen de VNG en de vakbonden. VNG houdt een ledenraadpleging over de nieuwe Cao gemeenten.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    stemt -met inachtneming van voorwaarden onder punt 2- in met het onderhandelaarsresultaat van de genormaliseerde nieuwe Cao Gemeenten en brengt elektronisch vóór 1 februari 2019 hierover haar stem uit.

  • 2.

    geeft aan voorkeur te hebben voor het instellen van drie landelijke geschillencommissies voor de “verplichte” geschillenregelingen uit de Cao Gemeenten.

 

 

OZB-tariefdifferentiatie voor sportverenigingen, dorpshuizen, andere sociaal belang behartigende instellingen en goede doelen

Samenvatting

Het College stelt voor het advies van de VNG af te wachten over de mogelijkheid tot invoering van een OZB-tariefdifferentiatie voor sportverenigingen, dorpshuizen, andere sociaal belang behartigende instellingen en goede doelen en de raad hierover te informeren.

 

Besluit

Het College:

  • 1.

    wacht het overleg tussen de VNG en het ministerie af voordat er een voorstel aan de Raad wordt gedaan; en

  • 2.

    informeert de Raad met bijgaande Raadsinformatiebrief over het toegezegde voorstel over een eventuele OZB-tariefdifferentiatie.

 

 

Uittreden Gemeenschappelijke Regeling Bureau OVL Lek-Merwede.

Samenvatting

Het college zegt de deelneming aan de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Bureau OVL op. Deze GR regelt het beheer en onderhoud aan de openbare verlichting. Voor de definitieve opzegging is toestemming van de gemeenteraad nodig. Opzegging moet vóór 1 april 2019 plaatsvinden, anders is de gemeente opnieuw 4 jaar verbonden aan Bureau OVL.

Het college zoekt nu een andere partij om de openbare verlichting voor de gemeente te beheren.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Zegt vóór 1 april 2019 de deelneming aan de Gemeenschappelijke Regeling Bureau OVL op, waarmee per 1 mei 2020 uittreding plaats vindt;

  • 2.

    Vraagt toestemming tot uitreding uit deze GR aan de gemeenteraad;

  • 3.

    Neemt de kosten gemoeid met het uittreden uit deze GR ad € 50.000,- op in de kadernota voor de begroting 2020;

  • 4.

    Zoekt een vervangende partij voor het beheer van de openbare verlichting via een meervoudig onderhandse aanbesteding en wijkt daarmee af van het aanbestedingsbeleid;

  • 5.

    Laat de nieuwe beherende partij een aannemer selecteren voor de uitvoering van werkzaamheden aan de openbare verlichting.

 

 

MooiMekkerland

Samenvatting

Het college informeert de raad middels de raadsinformatiebrief over het Geitenbedrijf MooiMekkerland.

 

Besluit

Het college informeert de raad middels de Raadsinformatiebrief.

 

 

Koopzondagen 2019 in Schoonhoven

Samenvatting

De koopzondagen voor Schoonhoven in 2019 zijn vastgesteld op basis van de Verordening winkeltijden gemeente Krimpenerwaard 2018.

 

Besluit

Het college wijst de door de winkeliersvereniging gevraagde koopzondagen voor 2019 in Schoonhoven aan als koopzondagen

 

 

Aanwijzing Inspectie Kidztower (GGZ)

Samenvatting

Het college heeft besloten de gemeenteraad per raadsinformatiebrief te informeren over de aanwijzing die de Inspectie aan KidzTower heeft gegeven. De Inspectie heeft KidzTower drie maanden de tijd gegeven om gevolg te geven aan de aanwijzing.

 

Besluit

Het college informeert de gemeenteraad over de aanwijzing die door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is gegeven aan KidzTower B.V. (Nieuwegein).

 

 

Raadsinformatiebrief inzake vermelden gemeentenaam in paspoort

 

Samenvatting

Het college informeert de gemeenteraad over het proces van het verzoek van een inwoner inzake de vermelding van geboorteplaats in plaats van gemeentenaam in paspoort.

 

Besluit

Het college informeert de gemeenteraad over het verzoek van de heer D. inzake de vermelding van de gemeentenaam in een paspoort

 

 

Bestuurlijke reactie Rekenkameronderzoek Verkenning Decentralisaties

 

Samenvatting

Van de Rekenkamercommissie zijn de onderzoeksresultaten Verkenning Decentralisaties ontvangen. Het college heeft gebruik gemaakt van de geboden gelegenheid om hierop een bestuurlijke reactie te geven.

 

Besluit

Het college reageert met bijgaande conceptbrief op de onderzoeksresultaten van de door de Rekenkamercommissie uitgevoerde Verkenning decentralisaties.

 

 

Jaarstukken 2017 Stichting CVV.

 

Samenvatting

De jaarstukken van de Stichting CVV worden door het bestuur van de Stichting CVV vastgesteld en ter goedkeuring aangeboden aan de Provincie en de deelnemende gemeenten. De jaarstukken 2017 zijn op 20 december 2018 vastgesteld door het bestuur en aangeboden aan de gemeenten ter goedkeuring. Voorgesteld wordt om de jaarstukken 2017 goed te keuren en kennis te nemen van de oordeelonthouding van de accountant.

 

Besluit

Het college besluit de jaarstukken 2017 van de Stichting CVV goed te keuren en kennis te nemen van de oordeelonthouding van de accountant.

 

 

Het bouwen van een agrarische bedrijfsloods en een sleufsilo voor ruwvoer in het weiland nabij Bonrepas 5a in Vlist

Samenvatting

Het college verleent medewerking aan de aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een agrarische bedrijfsloods en een sleufsilo voor ruwvoer, aan de overzijde van de wetering achter het agrarisch bedrijfscomplex Bonrepas 5a in Vlist.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Verleent medewerking aan de realisatie van een bedrijfsloods en een sleufsilo aan de overzijde van de wetering in afwijking van het bestemmingsplan.

  • 2.

    Stemt in met de bijgevoegde ontwerp-omgevingsvergunning.

 

 

Regionale samenwerking Participatieverklaring

 

Samenvatting

Het college voegt de uitvoering van het participatieverklaringstraject toe aan de dienstverleningsovereenkomst met Vluchtelingenwerk en werkt hierbij samen met de gemeenten Gouda en Waddinxveen.

 

Besluit

Het college:

  • 1.

    Werkt samen met Gouda en Waddinxveen aan de uitvoering van de Participatieverklaring.

  • 2.

    Breidt het Participatieverklaringstraject uit van 6 naar 8 bijeenkomsten en koopt de trajecten voor asielmigranten ad. € 675,- p.p. en voor gezinsmigranten ad € 150,- p.p. één op één in bij Vluchtelingenwerk en autoriseert de afwijking van de in het aanbestedingsbeleid voorgeschreven inkoopprocedure.

  • 3.

    Voegt de Participatieverklaringstrajecten toe aan de bestaande Dienstverleningsovereenkomst met Vluchtelingenwerk

 

 

Verlengen overeenkomsten routegebonden vervoer.

Samenvatting

Het college heeft besloten de overeenkomsten met Taxi Wegman BV en Willemsen de Koning met betrekking tot het routegebonden vervoer te verlengen tot en met 31 juli 2020.

 

Besluit

Het college van burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard besluit om:

  • 1.

    De overeenkomst voor het routegebonden vervoer perceel 1,2 en 4 met Taxi Wegman BV te verlengen tot en met 31 juli 2020.

  • 2.

    De overeenkomst voor het routegebonden vervoer perceel 3 met Willemsen de Koning te verlengen tot en met 31 juli 2020.

 

Naar boven