Gemeente Landgraaf - Ontwerpverkeersbesluit vrachtverbod Gerardsstraat

Burgemeester en wethouders van Landgraaf maken bekend, dat zij voornemens zijn, een verkeersbesluit te nemen tot het instellen van een vrachtverbod op de Gerardsstraat. De Gerardsstraat tussen de Brandhofstraat en Keulersstraat is een éénrichtingsweg die bestaat uit een rijbaan van 4,60 meter waarop aan 1 zijde langsparkeervakken zijn aangebracht. Op het moment dat er auto’s staan geparkeerd, is de resterende rijbaan eigenlijk te smal voor de grotere voertuigen zoals vrachtauto’s. Hierdoor zijn zij genoodzaakt om deels over het trottoir te rijden. De aanwezigheid van lichtmasten maakt dit echter niet overal mogelijk waardoor er een grote kans is dat de vrachtauto’s de geparkeerde auto’s raken en daardoor schade veroorzaken. Dit is uiteraard niet wenselijk. Om dit probleem op te lossen wordt er een vrachtverbod ingevoerd. Hiervoor is een verkeersbesluit vereist. Het vrachtverbod wordt ook ingevoerd op het deel tussen de Pastoor Schattenstraat en de Keulersstraat omdat de Keulersstraat ook een éénrichtingsweg is waarbij inrijden vanaf de Gerardsstraat niet is toegestaan. Een en ander overeenkomstig met de bij het ONTWERP-verkeersbesluit behorende situatietekening met tekeningnummer IB-2019-01-08 d.d. 08 januari 2019.

 

Gelet op de belangen die bij een dergelijk verkeersbesluit een rol kunnen spelen, hebben Burgemeester en wethouders van Landgraaf besloten om de uniforme openbare voorbereidingsprocedure ingevolge de Algemene wet bestuursrecht te volgen (Afdeling 3.4). Dit betekent, dat eerst een ONTWERP-besluit ter inzage wordt gelegd waar belanghebbenden hun zienswijze over kenbaar kunnen maken. Na afweging van alle relevante belangen zal vervolgens een definitief verkeersbesluit worden genomen waartegen beroep kan worden ingediend.

 

Terinzagelegging

De stukken die betrekking hebben op dit ONTWERP-verkeersbesluit liggen voor belanghebbenden met ingang van de dag na de publicatie, gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage bij het KCC van de gemeente Landgraaf.

 

Indienen zienswijzen

Gedurende de termijn dat de stukken ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ONTWERP-verkeersbesluit overeenkomstig het bepaalde in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht, naar keuze schriftelijk dan wel mondeling, naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Landgraaf, Postbus 31000, 6370 AA Landgraaf. Voor nadere informatie over deze verkeersmaatregelen kunt u zich telefonisch wenden tot de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Grondzaken, telefonisch bereikbaar op nummer 14 045.

 

Naar boven