Exploitatieplan Dijkstraten, herziening 2018

Burgemeester en wethouders van de gemeente Best maken bekend, dat de gemeenteraad op 28 januari 2019 het “exploitatieplan Dijkstraten, herziening 2018” heeft vastgesteld.

De gemeente voert deze herziening door vanwege de wettelijke verplichting op grond van artikel 6.15 Wet ruimtelijke ordening om het exploitatieplan te herzien. Het betreft een herziening op niet structurele onderdelen van het exploitatieplan.

Begrenzing

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Ringweg aan de oostzijde, de spoorlijn aan de noord- en westzijde en de Oirschotseweg aan de zuidzijde.

Exploitatieplan

Het exploitatieplan maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan en biedt de gemeente de mogelijkheid om kosten die zij met de ontwikkeling maakt, te verhalen op de eigenaar in het exploitatiegebied. Het exploitatieplan waarborgt daarmee de economische uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan. Dit is verplicht volgens de Wet ruimtelijke ordening.

Ter inzage

Het vastgestelde exploitatieplan en het vaststellingsbesluit liggen gedurende 6 weken met ingang van woensdag 13 februari 2019 tot en met dinsdag 26 maart 2019 ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsplein 2 te Best. Het vastgestelde exploitatieplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn ook digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Deze publicatie is uitsluitend ter informatie. Het gaat hier om een herziening op niet structurele onderdelen van het exploitatieplan. Hierdoor is het niet mogelijk om tegen deze herziening beroep in te dienen.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Regie en Ontwikkeling via telefoonnummer 14-0499.

Best, 12 februari 2019

Burgemeester en wethouders gemeente Best

Naar boven