Ontwerp-besluit omgevingsvergunning en ontwerp-verklaring van geen bedenkingen inzake, bouwen van twee veldschuurtjes, vijlenberg ongenummerd, vijlen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals maken bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor het aanplanten van 7 bomen en op basis van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’ voor het bouwen van 2 schuurtjes op het perceel Vijlenberg ongenummerd te Vijlen, kadastraal bekend gemeente Vaals, sectie F, nr. 569.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 16 december 2019 besloten om naar aanleiding van deze aanvraag omgevingsvergunning een ontwerp Verklaring van Geen Bedenkingen (VVGB) te verlenen en geen exploitatieplan vast te stellen. Daarbij is verder onder meer besloten dat wanneer er geen zienswijzen tegen de verklaring worden ingediend, deze verklaring als definitief zal worden beschouwd.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, de ontwerp Verklaring van Geen Bedenkingen en overige stukken liggen vanaf vrijdag 27 december 2019 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis van Vaals. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 16.00 uur. De ontwerp-omgevingsvergunning wordt gepubliceerd op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0981.OVVIJLENBERG-ON01).

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen gemotiveerd, mondeling maar bij voorkeur schriftelijk (geen email), zijn zienswijze over het ontwerpbesluit indienen.

Zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning kunnen worden gericht aan de gemeente Vaals, t.a.v. het College van Burgemeester en Wethouders, postbus 450, 6290 AL Vaals. Een zienswijze tegen de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen richt u aan de gemeenteraad van Vaals, postbus 450, 6290 AL Vaals. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met sector Ruimte, cluster VROM, via tel. 043-3068568.

In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit dan wel de ontwerp-verklaring van geen bedenkingen de zienswijze betrekking heeft. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke omgevingsvergunning kan worden ingesteld door belanghebbenden, die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht en door belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij tegen het ontwerpbesluit geen zienswijzen naar voren hebben gebracht.

 

Naar boven