Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan  ‘Nijmegen Woenderskamp - 1’, Lent (Nijmegen)

De Raad van de gemeente Nijmegen heeft, met toepassing van artikel 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening, bij besluit van 18 december 2019 het bestemmingsplan ‘Nijmegen Woenderskamp - 1’ ongewijzigd vastgesteld.

Het plangebied ligt ten noorden van de Graaf Alardsingel en ten westen van de Margaretha van Mechelenweg in Lent. Totale oppervlakte bedraagt ongeveer 4 ha.

Nieuwe woningbouwplanning en een concreet verzoek voor ondersteund wonen zijn de aanleiding voor aanpassing van een klein deel van het bestemmingsplan Nijmegen - Woenderskamp. Rondom de Italiëstraat dient het bestemmingplan aangepast te worden om de nieuwe plannen (patiowoningen en ondersteund wonen) te kunnen realiseren.

Inzage

Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken, liggen van dinsdag 24 december 2019 tot en met dinsdag 4 februari 2020 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen en het Wooninformatiecentrum Waalsprong, Thermionpark 7 te Lent.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP27001-VG01

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend, alsmede de belanghebbende die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen in de periode van woensdag 25 december 2019 tot en met dinsdag 4 februari 2020 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking treedt. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk - gemotiveerd - verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven