Besluitenlijst college gemeente Oisterwijk 10 december 2019

Het college heeft in de vergadering van 10 december 2019 de volgende besluiten genomen:

 

Aanwijzing toezichthouders GHO gemeenten

Het college heeft besloten om de toezichthouders werkzaam bij de gemeente Goirle en Hilvarenbeek op het gebied van het omgevingsrecht, aan te wijzen en de bevoegdheden toe

 

Raadsinformatiebrief wijkbezoek Westend en vervolg

Het college heeft ingestemd met de raadsinformatiebrief over het wijkbezoek Westend en het vervolg daarop.

 

Vaststellen van een nieuwe algemene subsidieverordening met ingang van 1 februari 2020

Het college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen om een nieuwe algemene subsidieverordening vast te stellen.

 

Technische begrotingswijziging invulling stelpost ombuigingsmaatregelen

Het college heeft besloten de invulling van de ombuigingsmaatregelen voor te leggen aan de Raad. Hierin wordt de technische begrotingswijziging voorgesteld voor de jaarschijf 2020 en wordt voorgesteld om de structurele effecten daarvan in de meerjarenraming te verwerken.

 

Verkoop vrije sector kavels Pannenschuur buiten fase 2

Het college heeft ingestemd met de verkoop van de kavels Pannenschuur Buiten fase 2 en geeft de deelnemende makelaars opdracht de verkoop te begeleiden.

 

Reactie voorontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, herziening 2020” gemeente Haaren

Het college heeft besloten een reactie te geven op het voorontwerpbestemmingsplan ’Buitengebied, herziening 2020’ van de gemeente Haaren.

 

Budget verordening Stimuleringslening duurzaam en levensloopbestendig wonen

Het college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen om middelen uit de Startersfondsen in te zetten voor de uitvoering van de reeds vastgestelde verordening ‘Stimuleringslening duurzaam en levensloopbestendig wonen’.

 

Raadsvoorstel ten aanzien van de geurverordening

Het college heeft ingestemd met het raadsvoorstel ten aanzien van de geurverordening.

 

Principeverzoek Reedijk 6 Moergestel - beëindiging varkenshouderij en voortzetting gebruiksgerichte paardenhouderij

Het college heeft besloten om in principe medewerking te verlenen aan het initiatief aan de Reedijk 6 in Moergestel om de varkenshouderij te beëindigen, de stallen te saneren en een gebruiksgerichte paardenhouderij voor maximaal 20 paarden voort te zetten. Daarbij verleent het college geen medewerking aan sanering van de stallen met toepassing van de Ruimte-voor-Ruimte regeling.

 

Realiseren 3 appartementen Burg. Canterslaan 87, Oisterwijk

Het college heeft besloten om principemedewerking te verlenen aan het opstellen van een wijzigingsplan voor het realiseren van 3 appartementen aan de Burg. Canterslaan 87 in Oisterwijk.

 

Startnotitie ontwikkellocatie Baerdijk

Het college heeft besloten om de raad voor te stellen om in te stemmen met een procesvoorstel om te komen tot nieuwe stedenbouwkundige uitgangspunten voor de ontwikkellocatie Baerdijk. Omwonenden worden per brief geïnformeerd over het voorstel.

 

Vaststelling bestemmingsplan ’Nieuw Landgoed Reuseldal’

Het college heeft ingestemd met het raadsvoorstel om het bestemmingsplan ’Nieuw Landgoed Reuseldal’ gewijzigd vast te stellen.

 

Raadsvoorstel visie toezicht op rechtmatigheid

Het college heeft ingestemd met het raadsvoorstel om de visie ’Toezicht op rechtmatigheid’ vast te stellen.

 

Verlenging contract Toezichthouder rechtmatigheid voor de Wmo 2015 met uitbreiding voor de Jeugdwet

Het college heeft besloten een toezichthouder aan te stellen voor het houden van rechtmatigheidstoezicht op de Wmo 2015 en de Jeugdwet.

 

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Oisterwijk

Het college heeft ingestemd met het raadsvoorstel om de verordening Adviesraad Sociaal Domein Oisterwijk vast te stellen. Onder voorbehoud van het raadsbesluit benoemt het college de leden van de Adviesraad Sociaal Domein Oisterwijk.

 

Raadsinformatiebrief uitvoeringsprogramma economische visie

Het college heeft kennis genomen van de stand van zaken van het uitvoeringsprogramma economische visie en informeert de raad hierover met een raadsinformatiebrief.

 

Zienswijze van de raad over toekomstige koers WSD

Het college heeft besloten de gemeenteraad een voorstel aan te bieden voor een zienswijze over de toekomstige koers van de WSD.

 

Verordening WMO 2020

Het college heeft besloten de ‘Verordening Wmo gemeente Oisterwijk 2020’ inclusief de aangepaste wijzigingen, ter vaststelling aan te bieden aan de gemeenteraad.

 

 

Naar boven