Ontwerpuitwerkingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitplan Park Maashorst kamers 2 en 3

Burgemeester en wethouders van Uden maken bekend dat met ingang van dinsdag 17 december 2019 het ontwerpuitwerkingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitplan ‘Park Maashorst kamers 2 en 3’ gedurende zes weken ter inzage wordt gelegd.

Ontwerpuitwerkingsplan

Het uitwerkingsplan biedt een planologisch-juridisch kader voor de realisering van 33 vrijstaande woningen op ruime kavels in het groen. Het plangebied is gelegen rondom de Erphoevenweg en sluit direct aan op ‘kamer 1’, dat sinds enige jaren in ontwikkeling is. Twee bestaande woningen in het plangebied worden ook in het plan opgenomen.

Ontwerpbeeldkwaliteitplan

Voor het plangebied is, aanvullend op de regels van het uitwerkingsplan, een beeldkwaliteitplan opgesteld. Het plan geeft in woord en beeld de uitgangspunten weer voor de architectonische vormgeving van het plangebied en vormt het toetsingskader voor de welstandcommissie bij de beoordeling van bouwplannen voor deze locatie.

Inzien

Het ontwerpuitwerkingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitplan liggen ter inzage tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken in het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder ‘inwoners en ondernemers/bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen/overzicht bestemmingsplannen/in voorbereiding’. De documenten zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, NL.IMRO.0856.UdenNoordfase23-ON01.

Indienen zienswijzen

Vanaf woensdag 18 december kan gedurende zes weken, dus tot en met dinsdag 28 januari 2020, kan een ieder naar keuze mondeling of schriftelijk, met het naar voren brengen van een zienswijze reageren op het ontwerpuitwerkingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitplan.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpuitwerkingsplan kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 83, 5400 AB Uden.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbeeldkwaliteitplan kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Uden, Postbus 83, 5400 AB Uden.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar. U kunt ook digitaal een zienswijze indienen. Hiervoor dient u conform de regeling elektronisch verkeer gebruik te maken van het webformulier op de website www.uden.nl. Dit formulier kunt u vinden onder ‘inwoners en ondernemers/bouwen en verbouwen/bestemmingsplannen/procedure bestemmingsplan’. Een zienswijze die op een andere digitale wijze wordt ingediend, bijvoorbeeld per e-mail, wordt niet in behandeling genomen.

De eventueel naar voren gebrachte zienswijzen zullen worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 0413 281 584.

Uden, 16 december 2019.

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris

drs. D. van Deurzen

de burgemeester

drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven