Omgevingsvergunningen

Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning:

Pastoor van Winkelstraat (naast 106) te Schaijk; het bouwen van een woning (aanvraag ontvangen 29 november 2019)

Udenseweg 22a, 5411 SC Zeeland; het bouwen van een woning (aanvraag ontvangen 1 december 2019)

Heijtmorgen 3, 5375 AL Reek; het vervangen en het plaatsen van dakramen (aanvraag ontvangen 2 december 2019)

Pastoor van Winkelstraat (naast 106) te Schaijk; het tijdelijk geplaatst hebben en bewonen van een woonunit (aanvraag ontvangen 4 december 2019)

Netjeshof 2, 5374 AB Schaijk; het kappen van een Plataan in verband met het plan voor uitbreiding van de ter plaatse aanwezige kapschuur (aanvraag ontvangen 5 december 2019)

Ontvangen sloopmelding:

Voor-Oventje 3, 5411 NR Zeeland; het verwijderen van asbesthoudende materialen als gevolg van brandschade aan een zorgboerderij (melding ontvangen d.d. 3 december 2019)

Ontvangen intrekkingsverzoek:

Udenseweg 22a, 5411 SC Zeeland; het bouwen van een woning (aanvraag ingetrokken 5 december 2019)

In dit stadium van de procedure (ontvangen aanvragen/meldingen) kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Verleende omgevingsvergunningen:

Puttelaar 3, 5411 BE Zeeland; het vervangen van het dak van een winkel/woonhuis (vergunning verzonden 3 december 2019)

Landweer 14, 5411 LV Zeeland; het uitbreiden van een bedrijfspand (vergunning verzonden 4 december 2019)

Netjeshof 2, 5374 AB Schaijk; het kappen van een Plataan. De boom wordt niet eerder gekapt dan nadat vast staat dat de uitbreiding van de ter plaatse aanwezige kapschuur doorgang vindt. (vergunning verzonden 6 december 2019)

Bezwaar en voorlopige voorziening:

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en het moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:

  • naam en adres bezwaarmaker;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt;

  • een omschrijving van het bezwaar.

     

Een bezwaarschrift kan ook digitaal worden ingediend via www.landerd.nl (groene knop “online regelen” → gemeente Landerd, indienen bezwaar).

Als er bezwaar wordt aangetekend, blijft het besluit in eerste instantie gewoon geldig. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die bezwaar aantekent niet kan wachten op de afhandeling van dat bezwaar. Daarom kan de rechtbank worden verzocht een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. De rechtbank kan dan snel – en voordat zij uitspraak doet – een bepaalde maatregel nemen. Dit verzoek moet worden ingediend bij: Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Zowel voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift als voor het digitaal verzoeken om een voorlopige voorziening, hebt u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de websites vindt u meer informatie.

BIJZONDERE PROCEDURE:

Intrekking omgevingsvergunning:

De Steeg 4, 5375 KH Reek; het oprichten van twee varkensstallen, voerkeuken, kantoor, hygiënesluis en silo's (het besluit tot intrekking van deze vergunning – bekend onder dossiernummer HZ-2013-0122 – is verzonden d.d. 3 december 2019)

Beroep en voorlopige voorziening:

Binnen zes weken na de datum van verzending kan beroep worden ingesteld bij de rechtbank. U stuurt het beroepschrift naar: Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA, ’s-Hertogenbosch. Het beroepschrift moet u ondertekenen en het moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waar u het niet mee eens bent;

  • waarom u het niet met dat besluit eens bent.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep aan te tekenen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Als u beroep instelt, blijft ons besluit in eerste instantie gewoon geldig. Pas wanneer de rechtbank een uitspraak doet, kan dat gevolgen hebben voor het besluit. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die beroep instelt niet kan wachten op die uitspraak. Daarom kunt u de rechtbank, nadat u beroep heeft aangetekend, verzoeken een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. De rechtbank kan dan snel – en voordat zij uitspraak doet – een bepaalde maatregel treffen.

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0486-458111.

Naar boven