Gewijzigde vaststelling Facetbestemmingsplan Parkeren

 

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat de gemeenteraad op 28 november 2019 het Facetbestemmingsplan Parkeren gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inhoud van het plan

Het ‘Facetbestemmingsplan Parkeren’ vult de onderliggende bestemmingsplannen aan met een toetsingskader voor parkeren en voor laad- en losvoorzieningen. Het plan geldt voor de onherroepelijke en vastgestelde bestemmingsplannen van de gemeente Midden-Groningen. De bestaande plannen zijn wat betreft de regels voor parkeren verschillend van opzet en inhoud. De meeste bestemmingsplannen kennen geen regeling. Door het ‘Facetbestemmingsplan Parkeren’ wordt een uniforme wijze van beoordeling van de parkeerbehoefte mogelijk gemaakt.

 

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

Aan de toelichting is een tekst toegevoegd ter verduidelijking (3.1, 3.3, 4.2).

In de regels zijn tekstuele aanpassingen doorgevoerd.

Artikel 4.1, is de aanhef en lid a en artikel 4.2 zijn aangepast zodat duidelijker is wanneer het artikel van toepassing is en wat het doel van het artikel is.

Artikel 4.3 is vervallen omdat dit reeds door andere artikelen geregeld werd.

De wijzigingen zijn ondergeschikt van aard.

 

Het plan inzien

Het bestemmingsplan Facetbestemmingsplan Parkeren met bijbehorende stukken en het raadsbesluit kunt u inzien van donderdag 19 december 2019 tot en met donderdag 29 januari 2020. Inzien kan op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.1952.fbmigparkeren-va01, en op www.midden-groningen.nl, onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Niet-plaatsgebonden. Ook kunt u een papieren versie inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht-Oost 166 te Hoogezand). Dit kan tijdens openingstijden.

 

Reageren op het plan (in stellen beroep)

Van donderdag 19 december 2019 tot en met donderdag 29 januari 2020 kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden:

- die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend;

- die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die in het vastgestelde bestemmingsplan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u sturen aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

In beroep gaan heeft geen schorsende werking. Het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Zo’n verzoek heeft wel een schorsende werking.

 

 

Informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een medewerker van het team Ruimtelijke Ontwikkeling via 0598 - 37 37 37.

 

Naar boven