Omgevingsvergunning “Onderstweg 9 te Kessel”

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Peel en Maas maakt bekend dat zij op basis van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning heeft verleend voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ ten behoeve van de realisatie van een boerengolf terrein en vier bed&breakfest kamers op hoeve De Middelt, Ondersteweg 9 te Kessel.

De onderhavige aanvraag om omgevingsvergunning voorziet in het wijzigen van een deel van een bedrijfsgebouw tot vier bed&breakfest kamers. Daarnaast wordt het bestaande boerengolfterrein gedeeltelijk verplaatst naar de percelen kadastraal bekend gemeente Kessel, sectie F nrs. 129, 160, 417 en 455 (gedeeltelijk). De aanvraag is bekend onder zaaknummer 1894/2014/490880.

De aanvraag om omgevingsvergunning bestaat uit de volgende activiteiten:

• 1. Bouwen (artikel 2.1 lid 1 onder a Wabo)

• 2. Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (artikel 2.1 onder c Wabo)

Zienswijzen

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken hebben vanaf 27 september 2018 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Op het ontwerp besluit hebben wij zienswijzen ontvangen. Deze zienswijzen hebben niet geleid tot een wijziging in het plan. Op onderdelen is wel ter verduidelijking de toelichting gewijzigd.

Het plan en de onderliggende stukken zijn raadpleegbaar via:

• Op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl;

• Op www.ruimtelijkeplannen.nl via het IDN-nummer: NL.IMRO.1894.OMG0102-VG01;

• Op papier in te zien bij de publieksbalie van het Huis van de Gemeente.

Beroepstermijn

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit beroep instellen bij de Rechtbank Limburg, locatie Roermond, afdeling Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en loopt van 19-12-2019 tot en met 29-01-2020. Een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht op het ontwerp van het desbetreffende besluit kan ook beroep instellen.

Degene die beroep heeft ingesteld kan, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg.

Op dit besluit Is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven wat zijn beroepsgronden zijn. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Het is niet toegestaan buiten de beroepstermijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren.

De omgevingsvergunning treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. In dat geval treedt de omgevingsvergunning pas in werking nadat op dit verzoek is beslist.

Vragen

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de medewerkers Front-Office van team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. E-mailadres: info@peelenmaas.nl of telefoonnummer: 077- 306 66 66.

Panningen, 18 december 2019

Naar boven