Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder Boerhaavelaan ongenummerd Bennekom

Zaaknummer 2019VP413

Op grond van art. 83, lid 1 en 2 en art. 110a Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders van Ede bereidt een besluit hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting voor ten behoeve van de omgevingsvergunning voor de Boerhaavelaan ongenummerd in Bennekom.

Inzage

U kunt het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder met bijbehorende stukken (digitaal) inzien van donderdag 12 december 2019 tot en met woensdag 22 januari 2020 bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Een besluit hogere waarde Wet geluidhinder (HWG) doorloopt een eigen procedure, naast de procedure voor het de omgevingsvergunning waar het besluit HWG betrekking op heeft. Om deze reden wordt het besluit HWG als bijlage bij de omgevingsvergunning opgenomen. In de omgevingsvergunning voor de Boerhaavelaan ongenummerd (nog aan te vragen) wordt tevens een verwijzing opgenomen naar dit HWG.

Gebied en gevolg

De hogere waarden hebben betrekking op de geluidsbelasting van het revalidatiecentrum aan de Boerhaavelaan ongenummerd, vanwege de Rijksweg A12. Deze ontwikkelingen worden planologisch mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan ‘Bennekom, voormalig terrein De Hoven’, vastgesteld op 21 december 2006.

Zienswijze

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode een schriftelijke zienswijze over het ontwerpbesluit sturen aan het college van B&W, postbus 9022, 6710 HK Ede. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Rob Doorakkers, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 68 02 62.

 

Naar boven