Ontwerpvisie Ruimte voor Energie, gemeente Delfzijl

De ontwerpvisie 'Ruimte voor Energie', is een visie op de ruimtelijke inpassing van hernieuwbare energie en is gezamenlijk met de gemeenten Appingedam en Loppersum opgesteld. De visie geeft richting aan hoe we de energietransitie in onze regio willen vormgeven. Daarnaast is de ontwerpvisie opgesteld om ruimtelijke afwegingskaders te hebben, vooral initiatieven voor zon- en windenergie op het grondgebied van de drie gemeenten. Deze visie is noodzakelijk voor een goede ruimtelijke afweging, besluitvorming en om initiatiefnemers van plannen eenduidig te kunnen informeren over de randvoorwaarden.

Inzage

De ontwerpvisie 'Ruimte voor Energie, een visie op de ruimtelijke inpassing van hernieuwbare energie' ligt van donderdag 5 december 2019 tot en met woensdag 15 januari 2020, voor een ieder ter inzage.

De visie ligt op de volgende plaatsen ter inzage:

  • digitaal via de gemeentelijke website www.delfzijl.nl/ruimtevoorenergie;

  • op papier tijdens de openingsuren bij de publieksbalie op het gemeentehuis, Johan van den Kornputplein 10 te Delfzijl;

  • op papier in de openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl.

Gedurende de inzage termijn kunnen inwoners van de gemeente Delfzijl, Appingedam en Loppersum en overige belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken. Inwoners van de gemeente Delfzijl kunnen hun schriftelijke zienswijze richten aan de gemeenteraad van de gemeente Delfzijl, Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl of mailen naar gemeente@delfzijl.nl.

Vermeld in uw brief of e-mail uw naam, adres en woonplaats en vermeld bovenaan uw brief of in uw e-mail bij onderwerp: ‘zienswijze visie 'Ruimte voor Energie'. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ontwikkeling, bereikbaar op telefoonnummer 14-0596 of 0596 - 639398.

Inloopmomenten

Het college van de gemeente Delfzijl nodigt haar inwoners uit voor drie inloopmomenten op:

  • 9 december, 17.00 – 19.00 uur in het stadskantoor van Appingedam;

  • 10 december 17.00 – 19.00 uur in het gemeentehuis van Loppersum;

  • 17 december 17.00 – 19.00 uur in het gemeentehuis van Delfzijl.

Bij de drie inloopmomenten kunnen inwoners en belanghebbenden de ontwerpvisie inzien, vragen stellen en een reactie geven op de ontwerpvisie.

Vervolgprocedure

Als u een zienswijze heeft ingediend, informeren wij u hierover in de publicatie van de Nota van Beantwoording. Hierin worden alle zienswijzen samengevat en voorzien van onze reactie daarop. De gemeenteraad neemt uiteindelijk het besluit over de definitieve visie 'Ruimte op Energie', waarbij de binnengekomen zienswijzen worden betrokken.

Naar boven