Notitie Reikwijdte en Detailniveau “Bulkenaar”

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken op grond van artikel 7.27 van de Wet milieubeheer bekend dat de Notitie Reikwijdte en Detailniveau “Bulkenaar”  vanaf 2 december 2019 voor de duur van zes weken ter inzage ligt.

Achtergrond Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) “Bulkenaar

De gemeente Roosendaal gaat het gebied Bulkenaar ontwikkelen. Het nieuwe ziekenhuis vormt de basis van deze ontwikkeling. Daarnaast wordt tevens ruimte gelaten voor de ontwikkeling van nader in te vullen functies. Hiertoe wordt een gebiedsvisie ontwikkeld. Omdat uiteindelijk ook een bestemmingsplan moet worden opgesteld, is het noodzakelijk om vooraf de milieueffecten inzichtelijk te maken, zodat hiermee in het vervolg rekening kan worden gehouden. Daarbij wordt onderzocht wat de milieueffecten zijn van de nieuwe ontwikkelingen en welke alternatieven daarvoor mogelijk zijn. De resultaten van dat onderzoek worden vastgelegd in een Milieueffectrapportage (MER). Deze MER wordt betrokken bij de voorbereiding en besluitvorming van het op te stellen bestemmingsplan.

De eerste stap in de m.e.r. procedure vormt een opgestelde Notitie reikwijdte en Detailniveau Bulkenaar (hierna NRD). Deze notitie beschrijft de ambities voor de ontwikkeling van het gebied Bulkenaar, de opzet en de inhoud van het MER en op welke wijze de milieueffecten worden onderzocht en afgewogen. De notitie is daarmee te beschouwen als een onderzoeksafbakening c.p. plan van aanpak voor het onderzoek naar de milieueffecten.

Reactie

Gedurende bovengenoemde termijn kan eenieder naar aanleiding van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau “Bulkenaar” een reactie bij het college van burgemeester en wethouders van vermelding van “Reactie NRD “Bulkenaar” Roosendaal, Stadserf 1, 4701 NK Roosendaal  naar voren brengen.  De reacties die binnen komen, worden betrokken bij het opstellen van de Milieueffectrapportage (MER). De gemeente gebruikt het MER bij het opstellen van het nieuwe bestemmingsplan.

Inzage

De NRD ligt tijdens de hierboven genoemde periode voor iedereen ter inzage bij de balie publiekszaken in het stadskantoor, Stadserf 1 in Roosendaal. Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is te vinden op www.roosendaal.nl

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u terecht bij:

De heer P. van Kempen, tel. 140165 e-mail: de heer P. van Kempen, tel. 140165, e-mail p.van.kempen@roosendaal.nl of de heer J.Verpaalen, tel. 140165, email: j.verpaalen@roosendaal.nl

 

Roosendaal,

Burgemeester en wethouders van Roosendaal.

Naar boven