Burgemeester en wethouders van Zaltbommel – vastgestelde structuurvisie Buitengebied

 

De gemeenteraad van Zaltbommel heeft in zijn vergadering van 19 september 2019 besloten om de structuurvisie ‘Buitengebied’ aan te passen.

De op 15 maart 2012 vastgestelde structuurvisie geeft op hoofdlijnen het ruimtelijk beeld voor de lange termijn en is het toetsingskader voor ruimtelijke ontwikkelingen die niet in het bestemmingsplan passen. Het plangebied van de structuurvisie Buitengebied bestaat uit het binnendijkse en buitendijkse buitengebied met uitzondering van de uiterwaarden langs de Waal.

 

De aanpassing, waartoe de gemeenteraad op 19 september 2019 besloot, betreft de mogelijkheid om in het ‘open agrarisch gebied’ de bouw van extra woningen toe te staan ter compensatie van gesloopte voormalige agrarische bedrijfsbebouwing op basis van de voorwaarden uit het ‘Beleidskader hergebruik vrijgekomen agrarische bedrijfsbebouwing in het buitengebied (VAB) Bommelerwaard’ (30 maart 2017). Daarnaast zijn enkele tekstuele wijzigingen doorgevoerd om de plantekst van de structuurvisie voor wat betreft de mogelijkheden voor functieverandering naar ‘wonen’ in overeenstemming met het beleidskader VAB te brengen.

De aangepaste structuurvisie ‘Buitengebied’ is vanaf 28 november 2019 tijdens de openingstijden in te zien bij de afdeling Publiekszaken op het gemeentekantoor van Zaltbommel, Hogeweg 11 te Zaltbommel. De stukken zijn ook digitaal te raadplegen via de website www.zaltbommel.nl.

 

Beroep

De structuurvisie is geen juridisch bindend document. Tegen het besluit van de gemeenteraad kan daarom geen beroep worden ingesteld.

Naar boven