AANWIJZING COLLECTIEVE FESTIVITEITEN HORECA

Burgemeester en wethouders van Haaren, maken bekend dat als collectieve festiviteiten in 2020 worden aangewezen,

 

1. voor de gehele gemeente:

  • -

    De avond en nacht van 31 december op 1 januari

  • -

    Zaterdag, zondag, maandag en dinsdag met carnaval

  • -

    Viering Koningsdag

2. afzonderlijk voor Esch, Haaren, en Helvoirt:

  • -

    Vrijdag, zaterdag, zondag en maandag tijdens de kermis.

 

Op deze dagen geldt, voor horecabedrijven die vallen onder het Activiteitenbesluit milieubeheer, de geluidsnorm als bedoelt in dit besluit niet.

Op deze dagen mag het equivalente geluidsniveau LAeq veroorzaakt door de inrichting, in de dag- en avondperiode niet meer bedragen dan 60 dB(A) etmaalwaarde, gemeten op de gevel van geluidsgevoelige gebouwen op een hoogte van 1,5 meter. Deze hogere geluidsnorm moet om 01.00 uur worden beëindigd.

 

De dagen worden aangewezen op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer en het bepaalde in hoofdstuk 4, afdeling 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening Haaren 2013, wijziging 2018.

 

Voorts is het jaarlijks voor individuele horecabedrijven die onder het Activiteitenbesluit milieubeheer vallen, 12 keer per kalenderjaar toegestaan incidentele activiteiten te houden waarbij de geluidsnorm van het Activiteitenbesluit milieubeheer niet gelden.

De horecaondernemer die hiervan gebruik wenst te maken, dient hiervan vooraf, conform het bepaalde in artikel 4:3 van de Algemene Plaatselijke verordening 2013, wijziging 2018, een melding te doen.

 

Naar boven