Bekendmaking uitgebreide voorbereidingsprocedure WABO, week 47, 20 november 2019

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de volgende omgevingsvergunning hebben verleend:

 

Voor: het realiseren van zonneparken aan de Bathpolder en Kreekrakpolder

Locatie: Bathpolder en Kreekrakpolder in Rilland

 

De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 21 november 2019 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Kruiningen. De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken zijn in te zien tijdens de openingstijden of op afspraak. Een afspraak kunt u maken door te bellen met de gemeente, telefoonnummer 14 0113. De beschikking is tevens digitaal te raadplegen op de gemeentelijke internetpagina www.reimerswaal.nl, via Actueel > Bekendmakingen.

 

De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking gewijzigd. De wijzigingen hebben invloed op de toegankelijkheid en werking van de aanwezige ondergrondse leidingen en er worden nadere eisen gesteld aan de verplichte landschappelijke inpassingen van het zonnepark.

 

Rechtsmiddelen

Belanghebbenden die het niet eens zijn met een besluit dat is voorbereid met de uitgebreide voorbereidingsprocedure en die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen hiertegen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen de beroepstermijn van 6 weken beroep instellen bij de rechtbank. Dat geldt ook voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen. In het geval er bij de definitieve vaststelling van het besluit één of meer wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van het ontwerpbesluit, kan ook iedere belanghebbende beroep instellen tegen die wijziging(en).

De beroepstermijn begint de dag na de tervisielegging van het besluit. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Het beroepschrift moet worden gemotiveerd, gedateerd en ondertekend.

 

De werking van een besluit wordt niet geschorst door het indienen van een beroepschrift. Wel kan naast het indienen van een beroepschrift, aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen. Voor het adres van de rechtbank en voor uitleg over deze procedure wordt verwezen naar de internetpagina www.rechtspraak.nl. Via het ‘digitale loket Rechtspraak’ op deze website kan tegen een besluit ook digitaal beroep worden ingesteld. Verder kan via deze website digitaal worden gevraagd om een voorlopige voorziening.

 

Kruiningen, 20 november 2019

namens burgemeester en wethouders van Reimerswaal

drs. ir. F. Schouten

Hoofd afdeling Bouwen, Milieu en Handhaving

Naar boven