Aanwijzingsbesluit Koningsdag gemeente Utrecht 2020

Gelet op artikel 2:8, artikel 5:13a, eerste en tweede lid, van de Algemene plaatselijke verordening Utrecht 2010.

 

Overwegende dat op 26 april en 27 april in verband met de viering van Koningsdag het gebruikelijk is dat vrijmarktactiviteiten plaatsvinden.

 

Brengt de burgemeester ter algemene kennis dat hij op 5 november 2019 heeft besloten dat:

I.

Het besluit van 29 november 2018, nr. 255448, wordt ingetrokken.

II.
  • -

    In de binnenstad vrijmarkt is toegestaan binnen het aangewezen vrijmarktgebied (bijlage 1) van 26 april 2020 vanaf 18.00 uur tot 27 april 2020 18.00 uur, tenzij anders is aangegeven.

  • -

    Binnen het vrijmarktgebied op het Nijntjepleintje en het plein voor het pand Van Asch van Wijckskade 20 alleen kindervrijmarkt is toegestaan voor kinderen tot veertien jaar.

  • -

    Op 27 april van 01.00 uur ‘s nachts tot 11.00 uur ‘s morgens de ‘stille periode’ geldt. In die periode mag geen (versterkte) muziek of versterkt geluid worden gemaakt in de binnenstad.

  • -

    Op vrijmarkten in gemeente Utrecht niet-commerciële verkoop van goederen toegestaan is.

  • -

    Commerciële verkoop, het verkopen van nieuwe of gebruikte goederen met een handels- en winstoogmerk, is niet toegestaan.

  • -

    Verkoop van niet-alcoholhoudende dranken toegestaan is als deze in gesloten verpakking wordt verkocht. Verkoop van (vers) bereide etenswaren niet is toegestaan.

  • -

    Verkoop van levende dieren niet toegestaan is.

  • -

    Bruggen en brughoofden vrij gehouden moeten worden van kleedjes en verkooppunten.

  • -

    De rijbaan/weg in het aangewezen gebied niet gebruikt mag worden om koopwaar uit te stallen, vanwege een vrije doorgang voor de hulpdiensten.

  • -

    Binnen het vrijmarktgebied geen standplaatsvergunningen worden verleend voor commerciële en niet-commerciële standplaatsen.

  • -

    Geen vergunning is nodig voor een verkooppunt bij een winkel als:

    • -

      het verkooppunt niet breder is dan de gevel van het bedrijf, in totaal niet dieper is dan 2 meter vanaf de gevel en geen uitgang belemmert;

    • -

      de vrije doorgang voor het verkooppunt op de stoep minimaal 1,5 meter bedraagt en/of een totale vrije doorgang op straat vrij blijft van minimaal 4 meter;

    • -

      de etenswaren en/of goederen die verkocht worden producten zijn die tot de normale bedrijfsuitoefening van het bedrijf horen;

    • -

      bij het verkooppunt geen etenswaren bereid worden door te frituren, bakken of koken, dan wel op een vergelijkbare wijze;

    • -

      geen alcoholhoudende drank wordt verkocht.

  • -

    Het verboden is om te parkeren met auto’s en andere motorrijtuigen binnen het vrijmarktgebied, ook in de parkeervakken, van 26 april 15.00 uur tot 27 april 23.00 uur. Ook geldt een geslotenverklaring, C1 verkeersbord.

burgemeester van Utrecht

mr J.H.C. van Zanen

Inwerkingtreding

De dag na de bekendmaking treedt dit besluit in werking. Binnen zes weken kan door iedere belanghebbende tegen dit besluit bezwaar worden gemaakt. Ik moet dan mijn besluit heroverwegen en beslissen op uw bezwaar. Dit kan tot gevolg hebben dat ik mijn besluit geheel of gedeeltelijk moet herroepen. Verder kan een bezwaarmaker na het maken van bezwaar de voorzieningenrechter vragen om het besluit te schorsen (voorlopige voorziening te treffen).

Bezwaar maken tegen dit besluit

U kunt tegen dit besluit bezwaar (en later beroep) aantekenen. U kunt uw bezwaar digitaal indienen door gebruik te maken van het daarvoor bestemde digitale formulier dat u kunt vinden op de webpagina www.utrecht.nl/bezwaar. Let op: u kunt het bezwaarschrift niet per e-mail insturen.

 

Maakt u liever per brief bezwaar, dan kunt u uw bezwaarschrift sturen naar de burgemeester.

Het adres is: Postbus 16200, 3500 CE, Utrecht.

 

Ik wijs u op het feit dat uw bezwaarschrift binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt door mij moet zijn ontvangen. Dit voorkomt dat ik moet besluiten om uw bezwaarschrift niet in behandeling te nemen.

In het bezwaarschrift neemt u in ieder geval op:

  • uw naam, adres, datum en handtekening; graag ook het telefoonnummer waarmee u overdag te bereiken bent;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht; vermeld hierbij de verzenddatum en het kenmerk van het besluit of stuur een kopie daarvan mee;

  • de reden van uw bezwaar.

Bijlage 1: vrijmarktgebied

Het gebied in de binnenstad binnen de lijn begrensd door de Wittevrouwenstraat, Voorstraat, Potterstraat, Lange Viestraat, Vredenburg, Catharijnekade, Paardenveld, Kroonstraat, Pastoor van Nuenenstraat, Kroonstraat, Nieuwekade, Oudenoord, Raamstraat, Bemuurde Weerd Westzijde, Bemuurde Weerd Oostzijde, Weerdsingel Oostzijde, Hopakker, Weerdsingel Oostzijde, Noorderbrug, Stadsbuitengracht. Per straat is aangegeven waar vrijmarkt is toegestaan. Daarnaast worden borden met de tekst: begin vrijmarkt en einde vrijmarkt geplaatst. In bepaalde straten is alleen aan één zijde vrijmarkt toegestaan. Dit wordt aangegeven met borden: aan deze zijde geen vrijmarkt.

Het is verboden om te parkeren met auto’s en andere motorrijtuigen binnen het vrijmarktgebied van 26 april 15.00 uur tot 27 april 23.00 uur. Ook geldt een geslotenverklaring, C1 verkeersbord.

Naar boven