Leudal- Ontwerp paraplubestemmingsplan duurzame energie Leudal

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat met ingang van 5 november 2019 tot en met 16 december 2019 ter inzage ligt het ontwerp paraplubestemmingsplan duurzame energie inclusief het (concept)beleidskader voor duurzame energie (zon en wind).

Het ontwerp paraplubestemmingsplan is gericht op een juridisch planologisch kader voor de realisatie van zonne-energiesystemen en is gericht op het grondgebied van de gemeente Leudal. Het ontwerp bestemmingsplan bevat geen binnenplanse afwijkingsmogelijkheid voor wind. Op windinitiatieven is de buitenplanse procedure van toepassing en deze initiatieven worden getoetst aan het beleidskader.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl  te raadplegen via de link: NL.IMRO.1640.BP19LeuDrzmEnergie-ON01  (=planidentificatienummer\IDN).

De bronbestanden zijn beschikbaar via de link bronbestanden paraplu bestemmingsplan duurzame energie

Daarnaast ligt een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage bij de publieksbalie in Heythuysen, Leudalplein 1.

Gedurende de termijn van tervisielegging kan een ieder schriftelijk en\of mondeling zienswijzen over het ontwerp paraplu bestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Leudal, Postbus 3008, 6093 ZG Heythuysen. Degene die mondeling een zienswijze wil indienen, kan dat doen na het maken van een telefonische afspraak. (0475) 859000

 

Naar boven