HERINDELINGSONTWERP van gemeenten Landerd en Uden voor zienswijze

Op 24 oktober 2019 stelden zowel de gemeenteraad van Uden als de gemeenteraad van Landerd, het ‘Herindelingsontwerp gemeente Maashorst’ inclusief het logboek, de toekomstvisie en de resultaten van de consultatieronde vast. Dit herindelingsontwerp vormt een belangrijke stap in de wettelijke procedure die uiteindelijk leidt tot het ontstaan van de nieuwe gemeente. Ook stelt het de gemeentebesturen in staat de voorbereidingen op de samenvoeging verder uit te werken en de contouren van de nieuwe gemeente te schetsen.

Hierbij maken de colleges van Uden en Landerd in het gemeenteblad bekend dat het Herindelingsontwerp gedurende acht weken ter inzage ligt in de publiekshallen van beide gemeentehuizen overeenkomstig artikel 5, tweede lid, van de Wet Arhi: Wet algemene regels herindeling. Gedurende deze termijn van terinzagelegging kan een ieder tot en met vrijdag 27 december 2019 zijn zienswijze over het ontwerp kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders. Dat kan schriftelijk:

Uiteraard attenderen de gemeentelijke websites www.Uden.nl en www.Landerd.nl u op de website www.opwegnaargemeenteMaashorst.nl

Bij het indienen van uw zienswijze is uw privacy gewaarborgd. Zo wordt uw zienswijze anoniem toegevoegd aan het Herindelingsontwerp. Op de website www.opwegnaargemeenteMaashorst.nl/zienswijze/privacy leest u meer over de bescherming van uw persoonsgegevens conform de AVG: Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Een digitale versie van het Herindelingsontwerp kunt u raadplegen op de website www.opwegnaargemeenteMaashorst.nl

Een exemplaar van het Herindelingsontwerp ligt in de publiekshallen van beide gemeentehuizen en op de volgende locaties: bibliotheek in Uden, dorpshuis De Schakel te Volkel, dorpshuis Terra Victa te Odiliapeel, dorpshuis De Phoenix in Schaijk en gemeenschapshuis Het Wapen van Reek. Om uw vragen over het Herindelingsontwerp of het formulier te kunnen helpen beantwoorden, zijn in de gemeentehuizen medewerkers beschikbaar om u te woord te staan en worden op de overige locaties inloopbijeenkomsten gehouden. Die bijeenkomsten worden tijdig aangekondigd op website www.opwegnaargemeenteMaashorst.nl en via de informatiepagina in het Udens Weekblad en De Arena.

30 oktober 2019,

Colleges van Burgemeester en Wethouders van Uden en Landerd

Naar boven