Omgevingsvergunningen

Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning:

Burgemeester Wientjensstraat 18, 5375 BD Reek; het vervangen van een kozijn in de voorgevel van de woning (aanvraag ontvangen 11 oktober 2019)

Runstraat 70a, 5374 AD Schaijk; het exploiteren van een bed & breakfast vanuit een bijgebouw (aanvraag ontvangen 14 oktober 2019)

Ontvangen sloopmeldingen:

Schuifelenberg 3, 5411 LL Zeeland; het slopen van varkensstallen (melding ontvangen 10 oktober 2019)

Achter-Oventje 5a, 5411 NM Zeeland; het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking van een schuur (melding ontvangen 15 oktober 2019)

Graspeel 4, 5411 LC Zeeland; het slopen van een schuur (melding ontvangen 17 oktober 2019)

Kerkstraat 124, 5411 CM Zeeland; het verwijderen van asbesthoudende materialen uit de woning en aanbouw en het slopen/verwijderen van asbesthoudende materialen van bijgebouwen (melding ontvangen 18 oktober 2019)

Ontvangen intrekkingsverzoek:

Kerkstraat 39, 5411 EA Zeeland; het vervangen van de handelsreclame van een geldautomaat (aanvraag ingetrokken d.d. 15 oktober 2019)

In dit stadium van de procedure (ontvangen aanvragen/meldingen) kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Verleende omgevingsvergunningen:

Leisteen 8, 5411 BP Zeeland; het plaatsen van een dakkapel en het vervangen van kozijnen (vergunning verzonden 14 oktober 2019)

Kerkpad 19, 5375 BP Reek; het bouwen van een overkapping aan een bijgebouw (vergunning verzonden 14 oktober 2019)

Munstraat 14-16, 5374 PG Schaijk; het uitvoeren van verbouwwerkzaamheden in verband met woningsplitsing (vergunning verzonden 16 oktober 2019)

Huisnummerbesluiten:

Intrekking nummeraanduiding:

Schutsboomstraat 2, 5374 CC Schaijk; t.b.v. een bestaand woon- en winkelpand.

Vaststelling nummeraanduiding:

Schutsboomstraat 2, 5374 CC Schaijk; t.b.v. een bestaande winkel.

Schutsboomstraat 2a, 5374 CC Schaijk; t.b.v. een bestaande bovenwoning.

Dit besluit tot intrekking en vaststelling van de nummeraanduidingen is verzonden d.d. 16 oktober 2019.

Intrekking nummeraanduiding:

Brand 32a, 5411 PB Zeeland; t.b.v. een bestaand pand met industriefunctie.

Vaststelling nummeraanduiding:

Brand 32m, 5411 PB Zeeland; t.b.v. een mantelzorgwoning in een bestaand pand.

Dit besluit tot intrekking en vaststelling van de nummeraanduidingen is verzonden d.d. 16 oktober 2019.

Bezwaar en voorlopige voorziening:

Tegen bovengenoemde besluiten tot verlening van de vergunningen en tegen de besluiten met betrekking tot de nummeraanduidingen, kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en het moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:

  • naam en adres bezwaarmaker;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt;

  • een omschrijving van het bezwaar.

Een bezwaarschrift kan ook digitaal worden ingediend via www.landerd.nl (groene knop “online regelen”→ gemeente Landerd, indienen bezwaar).

Als er bezwaar wordt aangetekend, blijft het besluit in eerste instantie gewoon geldig. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die bezwaar aantekent niet kan wachten op de afhandeling van dat bezwaar. Daarom kan de rechtbank worden verzocht een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. De rechtbank kan dan snel - en voordat zij uitspraak doet - een bepaalde maatregel nemen. Dit verzoek moet worden ingediend bij: Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Zowel voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift als voor het digitaal verzoeken om een voorlopige voorziening, hebt u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de websites vindt u meer informatie.

BIJZONDERE PROCEDURE:

Ontwerp-intrekkingsbesluit (uitgebreide procedure):

Burgemeester en Wethouders van Landerd zijn voornemens om onderstaande vergunning in te trekken:

  • De Steeg 4, 5375 KH Reek; het oprichten van twee varkensstallen, voerkeuken, kantoor, hygiënesluis en silo's (dossiernummer HZ-2013-0122)

Het ontwerp-intrekkingsbesluit is verzonden d.d. 17 oktober 2019. Binnen 4 weken na de datum van verzending van het ontwerp-intrekkingsbesluit kan een ieder schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot het ontwerp-intrekkingsbesluit kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Landerd of via wabo@landerd.nl.

Alleen belanghebbenden die hun zienswijze tegen het desbetreffende ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht op de wijze als hiervoor omschreven en belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen te zijner tijd tegen het nog te verlenen definitieve besluit, beroep instellen bij de rechtbank Oost-Brabant, locatie ‘s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht te ‘s-Hertogenbosch.

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0486-458111.

Naar boven