Ontwerp actualisatie regionale Bodemkwaliteitskaart (BKK) en regionale Nota Bodembeheer 2019-2014 Brabant Noordoost

Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd hebben op 8 oktober 2019 de actualisatie van de regionale Bodemkwaliteitskaart (BKK) en Nota Bodembeheer 2019-2024 in ontwerp vastgesteld.

Korte toelichting

Gemeenten zijn het bevoegd gezag voor het toepassen van grond, baggerspecie en bouwstoffen. Met de kaart en nota wordt grondverzet binnen de regio uniformer en eenvoudiger. Het biedt een kader voor een duurzaam en efficiënt hergebruik van grond. Tevens is de kaart en nota een hulpmiddel om vrijstelling van bodemonderzoek mogelijk te maken bij bouwen en bestemmen.

De huidige regionale kaart en nota zijn vastgesteld in 2011 en dienen om meerdere redenen geactualiseerd te worden.

Het ontwerp van de kaart en nota bekijken

Het ontwerp actualisatie regionale Bodemkwaliteitskaart (BKK) en regionale Nota Bodembeheer 2019-2014 Brabant Noordoost ligt vanaf maandag 21 oktober 2019 gedurende 6 weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis van Landerd. Het ontwerp van het de kaart en nota kan daar worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

Wilt u een reactie geven?

Tijdens de hierboven genoemde termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen op het ontwerp van de kaart en de nota. Uw schriftelijke zienswijze stuurt u naar het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer Jos Cranen, tel 0486-458111.

Vragen?

Voor een toelichting of eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met de heer Jos Cranen via telefoonnummer 0486-458111 of via e-mail jos.cranen@landerd.nl.

Naar boven