Burgemeester en wethouders van Zaltbommel –Ontwerpnota Bodembeheer regio Rivierenland

 

Burgemeester en wethouders van Zaltbommel maken bekend dat de ontwerpnota bodembeheer met bijbehorende bodemkaarten ter inzage ligt voor inspraak.

In samenwerking met de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel is deze nota bodembeheer regio Rivierenland tot stand gekomen.

Deze nota draagt bij aan:

  • Meer hergebruiksmogelijkheden voor grondverzet in de regio, zonder hoge onderzoekskosten;

  • meer uniformiteit in regels bij grondverzet, duidelijkheid voor aannemers;

  • verbetering in de kwaliteit bij opdrachtverlening, toezicht en handhaving en uitvoering;

  • door de samenwerking worden de regels binnen de regio (op enkele punten na) gelijk en kan grond eenvoudiger hergebruikt worden.

De hoofdregel van de Nota bodembeheer is dat hergebruik van grond binnen de regio is toegestaan zonder voorafgaand onderzoek mits:

  • De locatie waar grond vrij komt onverdacht is;

  • de kwaliteit van grond die vrij komt voldoet aan de toepassingseis.

 

Inzage

De ontwerpnota ligt met bijbehorende documenten van donderdag 17 oktober 2019 tot en met woensdag 27 november 2019 voor iedereen ter inzage.

De stukken bekijkt u via onze website www.zaltbommel.nl.

Ook kunt u ze bekijken tijdens de openingstijden bij de afdeling Publiekszaken op het gemeentekantoor van Zaltbommel. Neem hiervoor contact op met het Omgevingsloket via 14 0418 of omgevingsloket@zaltbommel.nl. Het gemeentekantoor ligt aan de Hogeweg 11 te Zaltbommel.

 

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kunt u uw zienswijze (opmerkingen) aan het college duidelijk maken. Wij ontvangen dit het graag schriftelijk. Dit kan op twee manieren.

Elektronisch: info@zaltbommel.nl

Op papier: Postbus 10.002, 5300 DA Zaltbommel.

U kunt uw zienswijze ook mondeling naar voren brengen. Bel hiervoor naar de afdeling Ruimte, Samenleving en Ontwikkeling via 14 0418 en maak een afspraak.

 

Vragen?

Neemt u dan contact met de afdeling Ruimte, Samenleving en Ontwikkeling.

 

Naar boven