Regionale POL-visie Land- en Tuinbouw Noord-Limburg en regionaal Ruimtelijk Kwaliteitskader landelijk gebied Noord-Limburg

Vaststelling visies

De gemeenteraad van Beesel heeft in de openbare raadsvergadering van 16 september 2019 de volgende visies vastgesteld:

1. Regionale POL-visie Land- en Tuinbouw Noord-Limburg

2. Regionaal Ruimtelijk Kwaliteitskader landelijk gebied Noord-Limburg

Toelichting

Met deze visies wordt door de acht gemeenten uit de regio Noord-Limburg (Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo, en Venray) een regionale uitwerking gegeven van het Provinciaal Omgevingsplan Limburg (POL-2014).

In de regionale visie Land- en Tuinbouw wordt de gewenste ruimtelijke ontwikkelingsrichting voor de land- en tuinbouw in de acht gemeenten in de regio Noord-Limburg vastgelegd. De visie heeft betrekking op de afstemming van de beleidsprincipes, van de werkwijze ingeval van nieuwe initiatieven, van initiatieven met een bovenlokaal/regionaal effect, en over een uitvoeringsprogramma met lokale en regionale acties.

In het regionaal Ruimtelijk Kwaliteitskader worden diverse regionale opgaven in het landelijk gebied aangegeven, wordt gesteld dat het soms zaak is om ontwikkelingen met elkaar te verbinden en soms zaak is om ontwikkelingen te scheiden, en wordt daarbij een handreiking gegeven om het gesprek over de ruimtelijke kwaliteit te kunnen voeren om zo in het landelijk gebied de juiste ontwikkeling op de juiste plek te krijgen.

Verdere procedure

Tegen de vaststelling van de bovengenoemde visies kan geen bezwaar of beroep worden ingediend.

Inzien

U kunt de vastgestelde visies raadplegen op de gemeentelijke website www.beesel.nl onder Bestuur en Organisatie/Beleid en regelgeving/Bekendmakingen.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer T. van Loon, van het team Ruimtelijke ordening, afdeling Algemene Zaken, bereikbaar onder het telefoonnummer 077-474 92 92.

Beesel, 2 oktober 2019

Burgemeester en wethouders van Beesel,

drs. E.H.J.Janssen,

secretaris

drs. W.G.H.M.Rutten,

waarnemend burgemeester

Naar boven