Omgevingsvergunningen

Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning:

Broodakker 12, 5374 DM Schaijk; het plaatsen c.q. verlengen van een hekwerk tot aan de voorkant van de garage (aanvraag ontvangen 15 september 2019)

Industriepark 32, 5374 CM Schaijk; het bouwen van een bedrijfsgebouw en een bijgebouw (aanvraag ontvangen 16 september 2019)

Molenstraat (naast 1b) te Reek; het bouwen van een woning met bijgebouw (aanvraag ontvangen 17 september 2019)

Ontvangen sloopmeldingen:

Zeelandsedreef 13, 5374 RP  Schaijk; het uitvoeren van sloopwerkzaamheden in verband met herstel/verbouw van de woning (melding ontvangen 16 september 2019)

Graafsebaan 1, 5411 RE Zeeland; het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking van een ligboxenstal en een werktuigenloods (melding ontvangen 17 september 2019)

Ontvangen milieumelding:

Hoogheistraat 6, 5374 NV Schaijk; het melden in het kader van het Activiteitenbesluit van het veranderen (m.b.t. wijziging locatie opslag propaan en opslag smeermiddelen) van een bedrijf (melding ontvangen 13 september 2019)

Ontvangen intrekkingsverzoek:

Achter-oventje 29 te Zeeland; het plaatsen van een duiker. Deze aanvraag is d.d. 16 september 2019 ingetrokken.

In dit stadium van de procedure (ontvangen aanvragen/meldingen) kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Verleende omgevingsvergunningen:

Smidse 31, 5374 AJ Schaijk; het plaatsen van een erfafscheiding (vergunning verzonden 16 september 2019)

Kerkstraat 33b, 5411 EA Zeeland; het uitbreiden van een supermarkt en het maken van een nieuwe entree (vergunning verzonden 17 september 2019)

Verlenging termijn van afhandeling van verzoek(en) om omgevingsvergunning:

Vlasroot ongenummerd te Zeeland; het bouwen van 2 halfvrijstaande woningen. De afhandelingstermijn van deze aanvraag is verlengd. Uiterlijk op 31 oktober 2019 moet er een beslissing worden genomen. Het besluit tot verlenging van de afhandelingstermijn is verzonden d.d. 18 september 2019.

Huisnummerbesluit:  

Vaststelling nummeraanduidingen:

Rosmolen 16, 16a en 16b, 5375 BT Reek; t.b.v. 3 nieuwe woningen.

Dit besluit tot vaststelling van de nummeraanduidingen is verzonden d.d. 17 september 2019.

Besluit tot opstellen maatwerkvoorschriften op grond van het Activiteitenbesluit:

Zevenhuis 32, 5411 RN Zeeland; het melden in het kader van het Activiteitenbesluit van het veranderen van een ruitersportcentrum (MM-2019-0013).

Maatwerkvoorschriften:

Activiteit: het lozen van afvalwater dat vrijkomt bij het bereiden van voedingsmiddelen zonder vetafscheider en slibvangput.

Datum besluit: 10 september 2019.

Bezwaar en voorlopige voorziening:

Tegen bovengenoemde besluiten (verleende vergunningen, verlenging termijn van afhandeling, huisnummerbesluit en besluit tot opstellen maatwerkvoorschriften) kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en het moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:

  • naam en adres bezwaarmaker;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt;

  • een omschrijving van het bezwaar.

Een bezwaarschrift kan ook digitaal worden ingediend via www.landerd.nl (groene knop “online regelen” → gemeente Landerd, indienen bezwaar).

Als er bezwaar wordt aangetekend, blijft het besluit in eerste instantie gewoon geldig. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die bezwaar aantekent niet kan wachten op de afhandeling van dat bezwaar. Daarom kan de rechtbank worden verzocht een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. De rechtbank kan dan snel - en voordat zij uitspraak doet - een bepaalde maatregel nemen. Dit verzoek moet worden ingediend bij: Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Zowel voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift als voor het digitaal verzoeken om een voorlopige voorziening, hebt u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de websites vindt u meer informatie.

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0486-458111.

 

Naar boven