Eerste wijziging van de Mandaatregeling gemeente Schagen 2019

Burgemeester en wethouders, de burgemeester, de gemeentesecretaris, de afdelingshoofden, de heffingsambtenaar en de invorderingsambtenaar, als bedoeld in artikel 231, tweede lid, aanhef en de onderdelen b en c Gemeentewet, ieder voor zover het hun of zijn bevoegdheden betreft;

 

gelet op de Gemeentewet en op afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

b e s l u i t e n:

 

vast te stellen de wijziging van de Mandaatregeling gemeente Schagen 2019

I.

Artikel 2 lid 4

 

Oud

Een afdelingshoofd verleent voor de aan hem gemandateerde bevoegdheden algemeen ondermandaat aan de medewerkers die op zijn afdeling werkzaam zijn.

 

Nieuw

Een afdelingshoofd verleent voor de aan hem gemandateerde bevoegdheden algemeen ondermandaat aan medewerkers die op zijn afdeling werkzaam zijn, met uitzondering van de in bijlage 5 vermelde bevoegdheden.

 

Bijlage 4

 

Oud

Bevoegdheden die ingevolge artikel 2, tweede lid van deze regeling, niet voor ondermandaat aan de afdelingshoofden in aanmerking komen.

  • 1.

    Het nemen van besluiten over de ambtelijke organisatie.

  • 2.

    Het nemen van besluiten over benoeming, schorsing, ontslag, salaris, toelagen van en het vervullen van nevenfuncties door de afdelingshoofden, ondergeschikten en medewerkers als bedoeld in artikel 3, derde lid, van deze regeling.

  • 3.

    Het nemen van besluiten op grond van de wet tegen de afdelingshoofden ingediende klachten.

 

Nieuw

Bevoegdheden die ingevolge artikel 2, tweede lid van deze regeling, niet voor ondermandaat aan de afdelingshoofden in aanmerking komen.

  • 1.

    Het nemen van besluiten over de ambtelijke organisatie.

  • 2.

    Het nemen van besluiten over disciplinaire maatregelen jegens afdelingshoofden, medewerkers en degenen zoals bedoeld in artikel 3, derde lid, van deze regeling.

  • 3.

    Het aangaan van vaststellingsovereenkomsten ten aanzien van afdelingshoofden, medewerkers en degenen zoals bedoeld in artikel 3, derde lid, van deze regeling.

  • 4.

    Het nemen van besluiten over benoeming, ontslag, salaris, toelagen van afdelingshoofden en het vervullen van nevenfuncties door de afdelingshoofden.

  • 5.

    Het nemen van besluiten op grond van de wet tegen de afdelingshoofden ingediende klachten.

  •  

Bijlage 5 (nieuw)

 

  • 1.

    Bevoegdheden die ingevolge artikel 2, vierde lid van deze regeling, niet voor ondermandaat aan medewerkers, niet zijnde teamleiders, in aanmerking komen:

  • - Het nemen van besluiten over benoeming, ontslag, salaris, toelagen van medewerkers en degenen zoals bedoeld in artikel 3, derde lid, van deze regeling en het vervullen van nevenfuncties door medewerkers en degenen zoals bedoeld in artikel 3, derde lid, van deze regeling.

  •  

  • 2.

    Bevoegdheden die ingevolge artikel 2, vierde lid van deze regeling, niet voor ondermandaat aan teamleiders in aanmerking komen:

  • - Het nemen van besluiten over benoeming, ontslag, salaris, toelagen van teamleiders en het vervullen van nevenfuncties door teamleiders.

 

Toelichting

 

Bijlage 4

 

Oud

Ongewijzigd (bijlage 5 oud)

 

Nieuw

In deze mandaatregeling wordt er ten aanzien van rechtspositionele besluiten aan de afdelingshoofden ondermandaat verleend, behalve ten aanzien van de rechtspositie van afdelingshoofden zelf. Besluiten over disciplinaire maatregelen en de bevoegdheid tot het aangaan van een vaststellingsovereenkomst komen niet voor ondermandaat aan de afdelingshoofden in aanmerking.

 

Bijlage 5 (nieuw)

In de oude mandaatregeling was er geen ondermandaat voor het nemen van rechtspositionele besluiten door teamleiders. In deze mandaatregeling wordt er aan de teamleiders ondermandaat verleend, behalve ten aanzien van de rechtspositie van teamleiders zelf.

II.

Deze regeling wordt aangehaald als ‘Eerste wijziging van de Mandaatregeling gemeente Schagen 2019’ en treedt een dag na bekendmaking in werking.

Vastgesteld op 27 augustus 2019

burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen,

M. van Kampen,

burgemeester

N. Swellengrebel,

secretaris

de burgemeester van de gemeente Schagen,

de secretaris van de gemeente Schagen,

het afdelingshoofd Ruimte

het afdelingshoofd Samenlevingszaken

het afdelingshoofd Openbaar Gebied

het afdelingshoofd Dienstverlening

het afdelingshoofd Financiën en Control

het afdelingshoofd Organisatieontwikkeling

de heffingsambtenaar van de gemeente Schagen,

de invorderingsambtenaar van de gemeente Schagen,

Naar boven