Omgevingsvergunningen

Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning:

Langenboomseweg 73, 5411 AT Zeeland; het kappen van een eik (aanvraag ontvangen 30 augustus 2019)

Voskampweg (ongenummerd) te Schaijk; het bouwen van een observatieruimte en de aanleg van een vijver (aanvraag ontvangen 2 september 2019)

Achter-Oventje 29, 5411 NM Zeeland; het aanleggen van een duiker in een waterloop (ontvangen 3 september 2019)

De Kuipersweg 6, 5411 RC Zeeland; het bieden van dagbesteding in het kader van zorg als nevenactiviteit bij een varkensbedrijf (aanvraag ontvangen 4 september 2019)

Ontvangen sloopmelding:

Langenboomseweg 56, 5411 AW Zeeland; het verwijderen van asbesthoudende onderdelen uit een gasstation (melding ontvangen 4 september 2019)

Ontvangen milieumelding:

Graspeel 28, 5411 LC Zeeland: het melden in het kader van het Activiteitenbesluit van het veranderen van een agrarisch bedrijf (melding ontvangen 30 augustus 2019)

In dit stadium van de procedure (ontvangen aanvragen/meldingen) kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Besluiten tot verlenging van de afhandelingstermijn van verzoeken om omgevingsvergunning:

Weversweg (ong) te Zeeland; het verbouwen van een paardenrijbak. De afhandelingstermijn voor deze aanvraag is verlengd; uiterlijk op 16 oktober 2019 moet er een beslissing worden genomen. Het besluit tot verlenging van de afhandelingstermijn is verzonden d.d. 3 september 2019.

Rosmolen (tussen 14 en 18) te Reek; het bouwen van 3 patiowoningen. De afhandelingstermijn voor deze aanvraag is verlengd; uiterlijk op 18 oktober 2019 moet er een beslissing worden genomen. Het besluit tot verlenging van de afhandelingstermijn is verzonden d.d. 6 september 2019.

Bezwaar en voorlopige voorziening:

Tegen bovengenoemde besluiten tot verlenging van de afhandelingstermijn kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en het moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:

  • naam en adres bezwaarmaker;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt;

  • een omschrijving van het bezwaar.

Een bezwaarschrift kan ook digitaal worden ingediend via www.landerd.nl (groene knop “online regelen” → gemeente Landerd, indienen bezwaar).

Als er bezwaar wordt aangetekend, blijft het besluit in eerste instantie gewoon geldig. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die bezwaar aantekent niet kan wachten op de afhandeling van dat bezwaar. Daarom kan de rechtbank worden verzocht een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. De rechtbank kan dan snel - en voordat zij uitspraak doet - een bepaalde maatregel nemen. Dit verzoek moet worden ingediend bij: Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Zowel voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift als voor het digitaal verzoeken om een voorlopige voorziening, hebt u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de websites vindt u meer informatie.

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0486-458111.

Naar boven