Burgemeester van Zaltbommel -Besluit tot invoering mobiel cameratoezicht in de omgeving van de Maaikeshof, Aart van Osstraat, De Boogerd, Burchtstraat en in de Nicolaas Hooijkaasstraat in Zuilichem met ingang van 5 september tot 5 oktober 2019.

De burgemeester van de gemeente Z a l t b o m m e l ;

Overwegende dat:

In de omgeving Maaikeshof, Aart van Osstraat, De Boogerd, Burchtstraat en in de Nicolaas Hooijkaasstraat in Zuilichem er de afgelopen periode diverse brandstichtingen zijn geweest:

- Op 11 juli 2019 1 auto en 7 vuilnisbakken

- Op 16 juli 2019 1 auto en 7 afvalcontainers

- Op 18 juli 2019: 1 bedrijfsbus

- Op 19 juli 2019 poging tot brandstichting auto

- Op 2 september 2019: taxibus

- Omwonenden voelen zich door de gebeurtenissen onveilig. De maatschappelijke onrust is groot;

- De vrees dat in de toekomst de openbare orde opnieuw (ernstig) verstoord zal worden.

gelet op artikel 2:77, eerste lid van de Algemene Plaatselijke Verordening 2018 en artikel 151c van de Gemeentewet;

 

b e s l u i t :

 

ter handhaving van de openbare orde in de omgeving van de Maaikeshof, Aart van Osstraat, De Boogerd, Burchtstraat en in de Nicolaas Hooijkaasstraat in Zuilichem mobiel cameratoezicht in te voeren met ingang van 5 september tot 5 oktober 2019..

 

De locatie van de camera en het te bestrijken gebied zijn op de bij dit besluit behorende bijlage aangegeven.

 

Zaltbommel, 3 september 2019

dr. J.P. (Peter) Rehwinkel

Niet mee eens?

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u daartegen schriftelijk bezwaar maken. Vermeld altijd de redenen van uw bezwaar. U stuurt uw bezwaarschrift binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit naar de gemeente. Dit kan per post of digitaal (via een formulier op de website).

Dit besluit treedt direct in werking, ook als u bezwaar maakt. Als u dit niet wilt, vraag dan de Voorzieningenrechter een voorlopige voorziening te treffen. U stelt hiervoor een verzoekschrift op. Dit kan alleen als u ook bezwaar heeft gemaakt en uw zaak spoed heeft. Dit verzoekschrift richt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Team bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dit kan ook digitaal. Kijk op de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht voor de voorwaarden. Vraagt u een voorlopige voorziening aan, dan moet u griffierecht betalen.

 

BIJLAGE 1 te bestrijken gebied invoering cameratoezicht te Zuilichem

 

 

Naar boven