Gemeente Landgraaf - Beleidsnota archeologie gemeente Landgraaf 2018, "Erfgoed is identiteit"

De gemeenteraad heeft op 29 november 2018 de beleidsnota archeologie gemeente Landgraaf 2018, “Erfgoed is identiteit” vastgesteld.

 

In deze beleidsnota is het beleid ten aanzien van de omgang met het archeologisch bodemarchief voor de komende jaren vastgelegd.

 

Het archeologische beleid van de gemeente Landgraaf heeft tot doel haar archeologische erfgoed te beschermen, beleefbaar te maken en te ontsluiten als bron van het ’gemeenschappelijke geheugen’ en als middel voor wetenschappelijke studie, zonder meer maatschappelijke lasten in het leven te roepen dan strikt noodzakelijk.

 

Naast het beleidsmatige aspect wil de gemeente Landgraaf ook de economie versterken door het potentieel van de archeologie te gebruiken. Cultureel erfgoed en toerisme zijn nauw met elkaar verbonden. Cultureel erfgoed is een waardevolle faciliteit voor zowel bewoners van, als bezoekers aan een gebied. Het cultureel erfgoed vormt vaak de bepalende factor in de regionale of lokale identiteit. Vanuit economisch perspectief kan cultureel erfgoed beschouwd worden als kapitaalgoed met een potentieel hoge economische waarde.

 

Naar boven