Gemeente Borger-Odoorn, Gecoördineerde besluiten bestemmingsplan ‘Buitengebied, zonnepark Drouwenerzon’ – gewijzigd vastgesteld en verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van het zonnepark Drouwenerzon

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken ingevolge artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor de realisatie van het zonnepark Drouwenerzon met toepassing van de coördinatieregeling uit artikel 3.30 Wro de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

1. de gemeenteraad van Borger-Odoorn heeft op 4 juli 2019 het bestemmingsplan 'Buitengebied, zonnepark Drouwenerzon’ gewijzigd vastgesteld (planidentificatie: NL.IMRO.1681.00BP0062-VG01);

2. burgemeester en wethouders hebben op 15 juli 2019 de omgevingsvergunning met de activiteit ‘Het bouwen van een bouwwerk’ verleend voor het oprichten van het zonnepark Daalkampen (registratienummer: 19529-2019).

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning maken tezamen het realiseren van het zonnepark Drouwenerzon mogelijk ten noordwesten van de kruising N374 en Drentse Mondenweg, nabij de carpoolplaats en visvijver/waterbuffer. Het perceel is kadastraal bekend: kadastraal bekend: gemeente Borger, sectie R, nummer 1616 (deels).

Wijzigingen

De gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan heeft betrekking op een aantal regels daar waar het gaat om:

1. Het opnemen van een definitie voor de buitenstations:

Definitie buitenstation

Een antenne- en sensorgroep die onderdeel vormt van de LOFAR-radiotelescoop maar zich niet bevindt in “Zonering radioastronomie I en II” als bedoeld in de Provinciale omgevingsverordening Drenthe, die door middel van glasvezelkabels is verbonden met een centrale computer, hoofdzakelijk gericht op de ontvangst van signalen uit de ruimte en daarnaast te gebruiken voor ander wetenschappelijk onderzoek.

2. Artikel 3.3.3 lid c; aanvulling laatste zin:

Het ondertekende convenant is als bijlage aan het bestemmingsplan toegevoegd.

3. Artikel 3.3.3 lid e; wijziging aangebracht:

In gebruik nemen en houden, zoals genoemd onder a, mag uitsluitend worden ondernomen nadat het Agentschap Telecom de onder c. bedoelde meetinstrumenten, meetprotocollen, het daaruit voortvloeiende rapport en, indien nodig, de voorgestelde maatregelen bedoeld onder d. heeft goedgekeurd.

Coördinatieregeling

Op 24 mei 2018 heeft de gemeenteraad besloten op voornoemde besluiten de coördinatieregeling van toepassing te verklaren. De gecoördineerde besluiten inclusief bijlagen doorlopen daarom gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht.

Besluiten inzien

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken en de door burgemeester en wethouders verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 25 juli 2019 tot en met woensdag 4 september 2019 ter inzage. Op grond van artikel 8.3 Wro kan tegen de hiervoor vermelde besluiten in eenmaal in beroep worden gegaan bij de Raad van State.

Het bestemmingsplan is in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.1681.00BP0062-VG01 of in het gemeentehuis bij het Klantcontactcentrum. De omgevingsvergunning is alleen in te zien in het Klantcontactcentrum.

Beroepschrift

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit en de verleende omgevingsvergunning als u:

- Een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

- Een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de gemeenteraad te wenden;

- Een belanghebbende bent die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en omgevingsvergunning zijn aangebracht.

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor de besluiten niet in werking treden, totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven