Nadere regels voor het tijdelijk toewijzen van vrijgekomen marktstandplaatsen. Hilversum

 

 

B&W besluit

 

Burgemeester en wethouders van Hilversum,

Gelet op het voorstel nadere regels voor het tijdelijk toewijzen van vrijgekomen marktstandplaatsen met kenmerk 559137,

 

besluiten:

 

1. nadere regels voor het tijdelijk toewijzen van vrijgekomen marktstandplaatsen, gedurende de periode dat de inrichtingsplannen nog niet inwerking zijn getreden, vast te stellen.

 

Artikel 1. Algemeen

Deze nadere regels zijn van toepassing op de woensdag- en zaterdagmarkt.

 

Artikel 2. Waarborgen voortgang markt

Een vrijgekomen marktstandplaats zal tijdelijk toegekend worden aan de aanvrager van de marktplaatsvergunning van de artikelgroep die bijdraagt aan het voorzieningenniveau van de markt.

 

Artikel 3. Welke artikelgroep

Gedurende de periode tot aan de inwerkingtreding van de inrichtingsplannen bepaalt de selectiecommissie (twee leden van de marktcommissie en de marktmeester) welke artikelgroep noodzakelijk is om het voorzieningenniveau op de markt in stand te houden.

 

Artikel 4. Vergunning

Indien de aanvrager behoort tot de artikelgroep die in artikel 3 is bepaald komt hij in aanmerking voor een marktstandplaatsvergunning.

 

Artikel 5.Tijdelijke standplaats

Gedurende de periode tot aan inwerkingtreding van de inrichtingsplannen worden de vrijgekomen standplaatsen tijdelijk toegekend.

 

Artikel 6. Inwerkingtreding

De nadere regels treden in werking op de eerste dag na bekendmaking van het collegebesluit en gelden als uitzondering zolang de inrichtingsplannen nog niet in werking zijn getreden.

 

Artikel 7. Overgang naar inrichtingsplannen

Na de vaststelling van de inrichtingsplannen zal de vergunningverlening conform artikel 3 van de Marktverordening Hilversum 2019 verlopen.

 

Hilversum, 9 juli 2019

de gemeentesecretaris, de burgemeester,

 

D. Emmer P.I. Broertjes

 

Naar boven