Definitief besluit Hogere Waarde(n) Wet Geluidhinder  bestemmingsplan ‘Nijmegen Waalfront - 3 (Dijkkwartier)’, Nijmegen

In het kader van het bestemmingsplan Nijmegen Waalfront - 3 (Dijkkwartier) hebben Burgemeester en Wethouders van Nijmegen conform de Wet geluidhinder een Besluit Hogere Waarde(n) vastgesteld. Het bestemmingsplan Nijmegen Waalfront - 3 (Dijkkwartier) maakt o.a. de bouw van nieuwe woningen en de aansluiting van de Laan van Oost-Indië mogelijk. Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting door het verkeer bij de nieuwbouw hoger is dan de voorkeurswaarde van de Wet geluidhinder. De nieuwe woningen kunnen alleen worden gebouwd als de hogere geluidsbelasting wordt vastgelegd in een besluit hogere waarden. Aan dit besluit worden ook aanvullende voorwaarden verbonden aan de nieuw te bouwen woningen met een hogere geluidsbelasting.

Bij een aantal bestaande woningen zal de geluidsbelasting toenemen ten opzichte van de huidige situatie. Ook voor deze woningen zal een hogere waarde worden vastgesteld. Bij deze woningen zal bouwkundig onderzoek worden gedaan. Als blijkt dat er aanvullende geluidwerende voorzieningen nodig zijn dan worden deze op kosten van de gemeente aangebracht.

Inzage

Het besluit, met bijbehorende stukken, ligt vanaf donderdag 11 juli 2019 tot en met donderdag 22 augustus 2019 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen.

Beroep

In de periode van vrijdag 12 juli 2019 tot en met donderdag 22 augustus 2019 kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door:

• degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit;

• de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerpbesluit;

• degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht;

• belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Het beroepschrift moet in tweevoud worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Voorlopige voorziening

Het besluit wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij voor deze datum beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt het besluit niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Naar boven