Uitvoering van een gebiedsaanwijzing op grond van art. 4.27 lid 3 Algemene Plaatselijke Verordening APV ter beperking van het (brom)fietsparkeren in de openbare ruimte in het belang van de veiligheid en ter voorkoming van hinder, gemeente Amsterdam

Het College van burgemeester en wethouders:

 

BESLUIT

 

  • 1.

    In te stemmen met het op basis van APV artikel 4.27 lid 3 aanwijzen van het in stadsdeel Centrum gelegen gedeelte van de Rode Loper als gebied waar (brom-)fietsen uitsluitend in de daarvoor bestemde voorzieningen mogen parkeren.

  • 2.

    Te bepalen dat het verbod om fietsen en bromfietsen buiten de daarvoor bestemde voorzieningen dagelijks en 24 uur per dag van kracht is.

  • 3.

    Te bepalen dat onder het bovengenoemde gebied wordt verstaan het gebied dat begrensd wordt als aangegeven op de bij dit besluit behorende kaart.

  • 4.

    Te bepalen dat het aanwijzingsbesluit en het verbod op parkeren buiten de voorzieningen inwerking treden vanaf de dag na bekendmaking.

  • 5.

    In te stemmen met het uitwerken van een verkeersbesluit tot het instellen van een E3 zone voor hetzelfde gebied als bedoeld in beslispunt 4.

 

 

het College van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

namens deze,

 

W. Hövelmann

Stadsdeelsecretaris

stadsdeel Centrum

 

Niet eens met dit besluit? Ingevolge artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende binnen zes weken nadat dit besluit is genomen bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het dagelijks bestuur van stadsdeel Centrum, t.a.v. Het juridisch bureau, postbus 483, 1000 AL, Amsterdam. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht alsmede de gronden van het bezwaar.

 

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. In spoedgevallen kan gedurende de bezwaarschriftenprocedure een voorlopige voorziening worden gevraagd aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, Sector Bestuursrecht, Postbus 7580, 1070 AW Amsterdam. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden gedaan. Dat kan via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). De precieze voorwaarden staan op de genoemde site. Aan het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

 

Naar boven