Gemeente Beesel - Vastgesteld Paraplubestemmingsplan Hoogzitten Buitengebied Beesel

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken wij bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 1 juli 2019 het bestemmingsplan Paraplubestemmingsplan Hoogzitten Buitengebied Beesel heeft vastgesteld.

Het plan verruimt de mogelijkheden om hoogzitten in het buitengebied te plaatsen ten behoeve van het observeren en jagen op dieren in het kader van het faunabeheer.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan naar aanleiding van een ingediende zienswijze enkele wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan aangebracht in de regels en de plantoelichting.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 11 juli 2019 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage bij de klantenbalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Reuver. Het raadsbesluit ligt ook ter inzage. Het plan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het identificatienummer: NL.IMRO.0889.BPHoogzitten-VA01.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit geldt alleen voor diegenen die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede aan diegenen wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan. Daarnaast kan ook beroep worden ingesteld door anderen, echter uitsluitend voor zover het de wijzigingen betreft die de gemeenteraad bij de vaststelling in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan heeft aangebracht. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het genoemde adres.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt tenzij degene die beroep instelt tevens binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dan treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beesel, 10 juli 2019

Naar boven