Vaststelling Woonagenda gemeente Epe, MIJN THUIS 2019-2023, inclusief afwegingskader voor woningbouw en Vaststelling prijsklassen huur- en koopwoningen 2029/2020

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 20 juni 2019 de nieuwe Woonagenda vastgesteld en daarmee gelijk het nieuwe kader voor woningbouwinitiatieven. Op 25 juni 2019 heeft het college van burgemeester en wethouders de prijsklassen voor huur- en koopwoningen 2019/2020 vastgesteld.

In de Woonagenda wordt aan de hand van verschillende thema’s beschreven op welke wijze de gemeente Epe richting geeft aan de woningbouwopgave in haar gemeente. In het afwegingskader staat beschreven waaraan initiatieven concreet worden beoordeeld. De prijsklassen voor huur- en koopwoningen zijn van belang voor het te realiseren woningbouwprogramma. Op basis hiervan ligt vast welke prijsklassen worden gehanteerd als het gaat om de huur- en koopprijs van een woning bij nieuwe initiatieven.

De woonagenda en de prijsklassen zijn als bijlagen bij deze bekendmaking gevoegd, maar liggen ook op afspraak voor een ieder ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis te Epe. De Woonagenda en de prijsklassen zijn ook in te zien via www.epe.nl, onder Bekendmakingen.

De Woonagenda en de prijsklassen treden in werking de dag na deze bekendmaking.

Epe, 4 juli 2019

Burgemeester en wethouders

Naar boven