Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Parapluherziening parkeren en conceptnota Parkeernormen 2019

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor heel Almere een partiële bestemmingsplanherziening wordt voorbereid. Het ontwerpbestemmingsplan ligt met bijbehorende stukken met ingang van woensdag 3 juli 2019 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met dinsdag 13 augustus 2019).

Wat houdt het plan in?

Het bestemmingsplan bevat een nieuwe regeling waarmee het realiseren van voldoende parkeergelegenheid wordt geëist. Het vervangt de bestaande parkeerregeling van de geldende bestemmingsplannen óf voegt een parkeerregeling toe aan de geldende bestemmingsplannen die geen parkeerregeling bevatten. De parkeerregeling heeft ook betrekking op het realiseren van parkeergelegenheid voor fietsen.

Het bestemmingsplan verwijst naar de Nota Parkeernormen 2019, waarin de eisen zijn opgenomen waar parkeergelegenheid aan moet voldoen. Het concept van deze nota ligt gedurende dezelfde periode als het bestemmingsplan ter inzage.

Inloopavond

Om kennis te kunnen nemen van het ontwerpbestemmingsplan en de conceptnota Parkeernormen 2019 wordt op woensdag 10 juli 2019 van 17:00 tot 19:00 uur een inloopavond gehouden in kamer Stad op D2 in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hierbij zijn medewerkers van de gemeente aanwezig voor een nadere toelichting en het beantwoorden van vragen over het bestemmingsplan.

Indienen zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan

Van woensdag 3 juli 2019 tot en met dinsdag 13 augustus 2019 kan een ieder schriftelijk (geen e-mail) of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan indienen.

U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ontwerpbestemmingsplan Parapluherziening parkeren. Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Mobiliteit op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van de afdeling ROM).

Indienen reacties op de conceptnota parkeernormen 2019

Van woensdag 3 juli tot en met dinsdag 13 augustus 2019 kan een ieder een reactie op de conceptnota indienen.

U kunt uw reactie richten aan burgemeester en wethouders van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. Conceptnota Parkeernormen 2019. Het is ook mogelijk uw reactie mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Mobiliteit op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van de afdeling ROM).

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren bestemmingsplan met bijbehorende stukken en een exemplaar van de nota Parkeernormen liggen ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag bij een van de medewerkers van deze afdeling naar het bestemmingsplan of de nota. U kunt alle stukken inzien op de volgende tijden:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Bestemmingsplan

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via www.almere.nl/afspraak of telefonisch via telefoonnummer 14036.

De digitale versie van het bestemmingsplan is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BPPAR03-on01 Het is mogelijk het om het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij een van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BPPAR03-on01

Nota Parkeernormen

De Nota Parkeernormen 2019 is als bijlage bij deze kennisgeving gevoegd, en is in te zien via gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure

Naar boven