Integraal veiligheidsplan 2019-2022

 

De Fryske Marren heeft de laagste misdaadcijfers

 

Als gemeente zetten wij ons in voor uw veiligheid. We willen een aantrekkelijke gemeente zijn waar inwoners, ondernemers en bezoekers zich welkom, thuis en veilig voelen. Een gemeente met weinig overlast en criminaliteit die ook in staat is om hedendaagse, complexe veiligheidsproblematiek effectief het hoofd te bieden. En gelukkig gaat het goed met de veiligheid in De Fryske Marren. Op het Friese vasteland zijn wij de gemeente met de laagste misdaadcijfers. En het mooiste gegeven is wel dat verreweg de meeste van onze inwoners zich veilig voelen in hun eigen leefomgeving.

 

Integraal veiligheidsplan 2019-2022

Het gaat dus goed, maar alsnog ligt er nu een nieuw veiligheidsplan. Want, het kan nog beter! We zijn nog niet waar we willen zijn. Ook zien wij nieuwe ontwikkelingen die een toenemende invloed hebben op onze veiligheid, denk maar aan digitale veiligheid en aan de minder zichtbare ondermijnende criminaliteit. Het Integraal Veiligheidsplan 2019 - 2022 vormt de leidraad voor ons beleid en bevat onze nieuwe voornemens voor de komende vier jaar. Daarbij hanteren wij het motto 'Foarut troch ferbining' en werken wij samen met inwoners, ondernemers en veiligheidspartners (waaronder de politie) om de veiligheid in onze gemeente op een hoog niveau te houden.

 

Het integraal veiligheidsplan 2019-2022 vindt u op onze website https://www.defryskemarren.nl/publicaties/beleid_42755/item/integraal-veiligheidsplan_52337.html

 

Joure, juli 2019

Naar boven